Γυναίκα υιοθέτησε και έσωσε ορφανό ελεφαντάκι (photos)

Πολλές μητέρες ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ταΐσουν τα μωρά τους, ελάχιστες είναι όμως εκείνες που σηκώνονται για να δώσουν ένα μπουκάλι γάλα σε ένα νεογέννητο ελεφαντάκι.

Η Jenny Webb υιοθέτησε τον Μωυσή,  το μικρό ελεφαντάκι, τον Φεβρουάριο, λίγες εβδομάδες αφότου γεννήθηκε.

Το ορφανό βρέθηκε από δασοφύλακες κοντά στην όχθη ενός ποταμού, στο καταφύγιο άγριας ζωής «Vwazi», στο βόρειο Μαλάουι.

Οι δασοφύλακες έψαχναν επί δύο ημέρες την οικογένειά του όμως οι προσπάθειές τους δεν απέδωσαν καρπούς.

Το πιθανότερο

είναι ότι η μητέρα του νεογέννητου ελέφαντα σκοτώθηκε από λαθροθήρες.

Κανένα από τα εθνικά πάρκα του Μαλάουι δεν μπορούσε να διαθέσει τα χρήματα για την ανατροφή του Μωυσή, οπότε η 48χρονη Webb, ιδρυτικό μέλος του ορφανοτροφείου μεγάλων ζώων «Jumbo Foundation», αποφάσισε να αναλάβει την φροντίδα του.

Ο Μωυσής ζυγίζει 100 κιλά και κάθε μέρα πίνει 24 λίτρα βρεφικού γάλακτος, το οποίο περιέχει γάλα καρύδας και 14 άλλα συστατικά.

Η Webb έχει τοποθετήσει ένα στρώμα στο πάτωμα της τραπεζαρίας και κοιμάται μαζί με το ορφανό ελεφαντάκι, το οποίο κάθε δυο ώρες ξυπνά και τριγυρίζει στο δωμάτιο μέχρι η θετή του μητέρα να ξυπνήσει και να το ταΐσει με το μπιμπερό του.

Τα πρωινά, καθώς η Webb πίνει καφέ και βλέπει τηλεόραση, ο Μωυσής περνά την προβοσκίδα του πάνω από τους ώμους της και γέρνει το κεφάλι του προς το δικό της.

Στην άγρια φύση κανονικά τα νεογέννητα ελεφαντάκια βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τη μητέρα τους για να προστατευτούν από τον ήλιο, το κρύο και τις απειλές.

Για να προστατεύσει τον Μωυσή η Webb τον καλύπτει με μια κουβέρτα, ενώ του βάζει αντηλιακό και ενυδατικές κρέμες.

Όπως όλα τα μωρά, ο Μωυσής λατρεύει τις βόλτες και η θετή του μητέρα τον βγάζει καθημερινά για περίπατο μαζί με τα σκυλιά της οικογένειας.

Όταν ο ήλιος δύσει, το ορφανό ελεφαντάκι ξαπλώνει δίπλα στη Webb, στο αυτοσχέδιο κρεβάτι.

Σε λίγες εβδομάδες ο μικρός θα αρχίσει να τρώει σανό και γρασίδι μαζί με το γάλα του. Ήδη βάζει φύλλα στο στόμα του όμως δεν τα καταπίνει.

Σε ηλικία τεσσάρων ετών θα σταματήσει να πίνει γάλα και θα τρέφεται αποκλειστικά με βλάστηση.

Στα πέντε του, η Webb σχεδιάζει να τον εντάξει σταδιακά στην άγρια φύση, πιθανότατα στο πάρκο που βρέθηκε.

Πριν τον απελευθερώσει ωστόσο, η Webb  θα κάνει τον Μωυσή «πρεσβευτή ελεφάντων» και θα ενημερώνει το κοινό για τους κινδύνους που διατρέχουν τα ζώα από τους λαθροθήρες.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα