Ο Ρίτσαρντ απέκτησε ξανά πρόσωπο!

Τo εντυπωσιακό αποτελέσμα μιας περίπλοκης επέμβασης, που έδωσε νέα χείλη, μύτη, δόντια και σαγόνι σε 37χρονο θύμα πυροβολισμού

Όταν το 1997 ο Ρίτσαρντ Λι Νόρις πυροβολήθηκε στο πρόσωπο, έχασε τα χείλη του, τη μύτη του μεγάλο μέρος της σιαγώνας και την κίνηση των μυών του προσώπου.

Έχασε όμως και την αξιοπρέπειά του. Για 15 χρόνια μπαινόβγαινε στα χειρουργεία, κρυβόταν πίσω από μια μάσκα, ενώ έβγαινε από το σπίτι του μόνο τη νύχτα.

Ο 37χρονος Ρίτσαρντ όμως απέκτησε ένα ολοκαίνουργιο

πρόσωπο και μετά από επέμβαση που διήρκησε 36 ολόκληρες ώρες σήμερα -7 μήνες μετά την εγχείρηση- μπορεί να βουρτσίσει τα δόντια που δεν είχε, έχει νέα γλώσσα, σαγόνι, απέκτησε ακόμη και την αίσθηση της μυρωδιάς που είχε χάσει μετά το ατύχημα. Σήμερα μπορεί επίσης να κινήσει το 80 τοις εκατό της δεξιάς πλευράς του προσώπου και το 40 της αριστερής.

Η πιο περίπλοκη μεταμόσχευση προσώπου όπως έχει χαρακτηριστεί έγινε στο πανεπιστημιακό κέντρο του Μέριλαντ. Ο δότης είναι άγνωστος άλλα χάρη σε αυτόν θα μπορεί να μιλάει , να μασάει την τροφή ακόμη και να γελά.

Ένας στρατός από 100 γιατρούς, επιστήμονες και ειδικούς συγκεντρωθήκαν για την επέμβαση. 7 μήνες μετά όλα πήγαν καλά και ο Ρίτσαρντ μέρα με την μέρα κερδίζει πίσω τη ζωή, από την οποία απείχε.

«Όλοι του φίλοι, βρήκαν δουλειά, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά, έχουν σπίτια. Αυτό θέλει και ο Ρίσαρντ » δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα