Φωτοβολταϊκά αγροτών: ζητούν υψηλότερη εγγυημένη τιμή

11:13 6/12/2011 - Πηγή: Econews

Αυξημένες ταρίφες ζητάει το Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο των αγροτών για περίπου 2000 χιλιάδες αιτήσεις αδειών για φωτοβολταϊκά που βρίσκονται σε κορεσμένα δίκτυα.

Συγκεκριμένα οι αγρότες ζητούν 42 λεπτά/Κιλοβατώρα έναντι 39 λεπτά/Κιλοβατώρα που ισχύει σήμερα.

Αυτό οφείλεται στην καθυστερημένη αδειοδότηση των φακέλων τους από τη ΔΕΗ με συνέπεια να “χάσουν” τα 42 λεπτά και να πέσουν στα 39 (τα οποία από το Φεβρουάριο

του 2012 θα γίνουν 37 λεπτά/Κιλοβατώρα).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του energypress, οι αγρότες έθιξαν το θέμα σε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, όπου βρήκαν ευήκοα ώτα, και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγης, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Οι αγρότες υποστηρίζουν πως με τις νέες χαμηλότερες ταρίφες τα φωτοβολταϊκά ισχύος 100 MW καθίστανται οριακά ή καθόλου βιώσιμα και καλούν την Επιχείρηση και τα υπουργεία να επανεξετάσουν το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Νοεμβρίου είχε παραταθεί κατά δύο μήνες η προθεσμία συμβάσεων σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών των επαγγελματιών αγροτών, έπειτα από σχετική παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ (διαβάστε εδώ).

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα