ΧΥΤΑ Κερατέας: «θετικό» σε εναλλακτική λύση το ΥΠΕΚΑ

10:02 6/12/2011 - Πηγή: Econews

Τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Δυτικής Αττικής, καθώς και το χώρο της παλιάς χωματερής τoυ πρώην Δήμου Κερατέας στον Δήμο Λαυρεωτικής, επισκέφτηκε τη Δευτέρα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνοδευμένος από τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Άρη Αλεξόπουλο.

Ο

Υπουργός ΠΕΚΑ ενημερώθηκε διεξοδικά για την λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνονται στο χώρο της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής, καθώς και για την πρόταση του Δήμου Λαυρεωτικής σχετικά με την αξιοποίηση της παλιάς χωματερής ως χώρου κατασκευής της Ο.Ε.Δ.Α. Νοτιανατολικής Αττικής αντί του χώρου που προτείνεται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Αττικής.

Σε δηλώσεις του μετά τις επισκέψεις ο υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι «όσον αφορά στο χώρο της παλιάς χωματερής της Κερατέας, όπως ίσως είναι γνωστό, ο Δήμος Λαυρεωτικής προτείνει να κατασκευαστεί εκεί η Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Νοτιοανατολικής Αττικής».

«Το ΥΠΕΚΑ είναι διατεθειμένο να εξετάσει θετικά μια παρόμοια προοπτική, εφόσον φυσικά κατατεθεί και εγκριθεί περιβαλλοντική μελέτη. Είναι σαφές ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική θα είναι πράγματι ολοκληρωμένη με την κατασκευή των υπολοίπων έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού και την μεγέθυνση της ανακύκλωσης, που θα πρέπει να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό».

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα