Στα σκαριά δύο βιογραφίες της Λιζ Τρας

Πριν καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των βρετανικών εκδοτικών οίκων και έχει ήδη ανακοινωθεί η έκδοση δύο βιβλίων για τη ζωή της – το ένα εκ των οποίων, μάλιστα, αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2022.

Ειδικότερα, η πρώτη βιογραφία της Λιζ Τρας θα κυκλοφορήσει στις 8 Δεκεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins με την υπογραφή δύο δημοσιογράφων, των Χάρι Κόουλ και

Τζέιμς Χιλ, οι οποίοι θα αφηγούνται το πώς η Τρας κατάφερε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία των Συντηρητικών και έφτασε να γίνει η «βασίλισσα του Brexit», αντλώντας υλικό τόσο από φίλους και υποστηρικτές της, όσο και από πολιτικούς αντιπάλους και επικριτές της.

Όσο για το δεύτερο βιβλίο, αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 και θα το υπογράφει ο λόρδος Άσκροφτ, ο οποίος στο παρελθόν έχει επίσης βιογραφήσει τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και άλλα πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Ο Άσκροφτ εξήγησε πως θέλει να αναλύσει τον πρώτο χρόνο της Τρας στη διακυβέρνηση της χώρας, ελπίζοντας πως το βιβλίο του θα αποτελέσει έναν πολύτιμο οδηγό για τους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών του 2024. Το βιβλίο του Άσκροφτ δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει εκδοτική στέγη, αν και πολλά βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει από τον οίκο Biteback Publishing.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιζ Τρας,liz tras