Καρβέλι με φρέσκο σολομό

Προσθήκη στα αγαπημένα

Υλικά

300 γρ. γλυκοπατάτα (καθαρισμένη)600 γρ. σολομό χωρίς δέρμα2 κρεμμυδάκια φρέσκα1/3 φλιτζάνι μαϊντανό2 κουταλιές άνηθο,2 κουταλιές κάπαριΞύσμα από 1 λεμόνι1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν2 κουταλιές μαγιονέζα1 αυγό1 φλιτζάνι αλεσμένο ψωμί, χωρίς κόρα¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι½ κουταλάκι πάπρικα1 κουταλάκι αλάτι

Για τη σος «ταρτάρ»

¼ φλ.. μαγιονέζα¼ φλ. sour cream ή γιαούρτι1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν1 κουταλιά
άνηθο ψιλοκομμένο2 κουταλιές χυμό λεμονιού2 κουταλάκια κάπαρηΑλάτι κι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει. Κόβετε τη γλυκοπατάτα σε μεγάλα κομμάτια και την βράζετε στο νερό μέχρι να είναι μαλακιά και ψημένη. Τη στραγγίζετε και τη λιώνετε με ένα πιρούνι. Θα έχετε ένα φλιτζάνι λιωμένη γλυκοπατάτα. Την αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει.

Κόβετε τα φιλέτα σολομού σε κομματάκια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή μπαλτά κόβετε τα κομματάκια ξανά μέχρι να είναι 1 εκατοστό περίπου. Βάζετε τον «κιμά» σολομού σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε τη γλυκοπατάτα αν είναι κρύα. Ανακατέψτε πολύ καλά. Σε αυτό το στάδιο, αν δεν προσθέσετε το αλάτι, μπορείτε να φυλάξετε το μείγμα στο ψυγείο για 24 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Καλύπτετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός ορθογώνιου ταψιού για ψωμί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας λίγο στα πλάγια να εξέχει. Μεταφέρετε το μείγμα του σολομού στο ταψί. Ισιώστε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Μεταφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να ψηθεί.

Αφήνετε το καρβέλι να σταθεί 15-30 λεπτά πριν να το αναποδογυρίσετε σε πιατέλα. Αφαιρείτε το χαρτί και το πετάτε. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε με τη λεμονάτη σος.

Για να φτιάξετε τη σος απλά αναμιγνύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Μπορείτε να την κάνετε όσο λεμονάτη θέλετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρβέλι,karveli