Χωρίς «φρένα» ο ΠΑΟΚ, διέλυσε με πεντάρα τον Βόλο με ηγέτη Ντεσπόντοφ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε «αέρας» και από τον Βόλο και με το ευρύ 1-5 πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Άλλη μία επιθετική παράσταση του Δικεφάλου κόντρα στον αξιόμαχο Βόλο, με τον Ντεσπόντοφ να σκοράρει δύο φορές και τους Μουργκ, Τάισον και Τζίμα να γράφουν και αυτοί το όνομά τους στον πίνακα τον σκόρερ. Ιστορικό γκολ

πέτυχε ο Ντέλετιτς, αφού αυτό ήταν το πρώτο της ομάδας από τη Μαγνησία κόντρα στους «ασπρόμαυρους» στο «Πανθεσσαλικό».

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο έγινε ξεκάθαρο από την αρχή το σκληρό παιχνίδι. Τα λάθη ήταν αρκετά, ο Βόλος είχε την κατοχή «χαλώντας» το παιχνίδι των «ασπρόμαυρων». Οι φιλοξενούμενοι, κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και με πανέμορφο σουτ έκανε το 0-1 στο 22′.



Ουσιαστικά, αυτή ήταν και η πρώτη στιγμή που κατάφεραν να απειλήσουν, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την πίεση. Μάλιστα, ο Μύγας κατάφερε να πετύχει γκολ για την ισοφάριση, ωστόσο μετά από χρήση VAR το τέρμα ακυρώθηκε.



Ο Δικέφαλος κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, παίρνοντας αυτό που θέλει από τον αγωνιστικό χώρο. Να κρατήσει ανέπαφη την εστία του και να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Μουργκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος της άμυνας του Βόλου και με όμορφο τελείωμα έκανε το 0-2 στο 45+2′.



Οι τελικές στο πρώτο μέρος ήταν 3(1)-6(3), δείγμα και της εικόνας του ματς, ενώ λίγο μετά τη σέντρα του δεύτερου μέρους και στο 51′, ο Ντεσπόντοφ με ένα εκπληκτικό τέρμα, έκανε το 0-3, διπλασιάζοντας και τα προσωπικά του γκολ.



Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανακάμψουν, βρίσκοντας απάντηση επτά λεπτά μετά. Ο Ντέλετιτς ήταν αυτός που με προβολή νίκησε τον Κοτάρσκι και μείωσε στην αναμέτρηση.



Ο Δικέφαλος πιστοποίησε για άλλη μία φορά την εκπληκτική ευστοχία του, αφού στο 71′ ο Τάισον με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε στα δίχτυα τη μπάλα για το 1-4, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.



Οι «ασπρόμαυροι» δεν σταμάτησαν εκεί και στο 89ο λεπτό μετά από ταχύτατη αντεπίθεση του Τάισον, έκαναν το 1-5 με τον Τζίμα να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.



Οι τελικές ήταν 9(2) – 14(7) και η κατοχή στο 33%-67%, δείγμα και τις εικόνας της αναμέτρησης.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει στην κορυφή λίγο πριν τα ντέρμπι κόντρα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό τα οποία ακολουθούν.

Βόλος – ΠΑΟΚ 1-5

Γκολ: Ντέλετιτς 58’ / Ντεσπόντοφ 22’ , Μουργκ 45+1’, Ντεσπόντοφ 51’, Τάισον 71’ , Τζίμας 89’

ΝΠΣ Βόλος: Κόστιτς, Μύγας, Ράσιτς, Καλογερόπουλος (Κίτσος 46’), Λούνα (Ασεχνούν 46’), Σιέλης, Τσοκάνης (Μπερτόλιο 62’), Μπαριέντος (Μεταξάς 79’), Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς, Μωραΐτης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ (Τσιγγάρας 90’), Οζντόεφ (Σβαμπ 75’), Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 68’), Μουργκ (Μάρκος Αντόνιο 68’), Τάισον, Τόμας (Τζίμας 75’).

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα