O Mεντιλίμπαρ τράβηξε άσους από το μανίκι και ο Ολυμπιακός λύγισε τον Αστέρα Τρίπολης

Το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης έκρυβε παγίδες. Όμως, ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έχει νοοτροπία νικητή και το απέδειξε με ανατροπή (2-1).

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από ολιγωρία της άμυνας και με μια αμφισβητούμενη φάση, οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταγωνιστές τους Ποντένσε-Ελ Κααμπί έκαναν την ανατροπή και έφτασαν τις τρεις σερί νίκες στη Stoiximan Super League.

Άκρως παρεμβατικός

και επιδραστικός ο Μεντιλίμπαρ, ο οποίος με τις αλλαγές του άλλαξε το ματς. Αλλά μην τα ξαναλέμε, πλέον ο Ολυμπιακός έχει προπονητή και το αποψινό ήταν ακόμα μια απόδειξη.

Μαγική εικόνα και…. 0-1

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε εκτενές ροτέισον απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, παρά τις 5 αλλαγές συγκριτικά με το ματς με τη Φερεντσβάρος, οι Πειραιώτες δεν έχασαν την επιθετικότητά τους.

Καμπράλ, Όρτα, Ναβάρο και Φορτούνης ήταν αρκετά ορεξάτοι και συχνά – πυκνά έβαζαν τους Αρκάδες στην περιοχή τους. Τους έλειπε όμως η αποτελεσματικότητα, αλλά και η… εγκυρότητα. Δύο ακυρωθέντα γκολ για τον Ναβάρο, το πρώτο οφ-σάιντ και το δεύτερο λόγω χεριού του Ιμπόρα.

Στην αντίπερα όχθη, ανασταλτικά υπήρξαν δύο στιγμές ολιγωρίας και στη δεύτερη ήρθε το 0-1. Μπαλιά στην πλάτη του Ροντινέι και ο Γιαμπλόνσκι με άπιαστο πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ράσταβατς. Συνολικά πάντως, το αποτέλεσμα ημιχρόνου ήταν μαγική εικόνα συγκριτικά με την εικόνα του ματς.

Ολυμπιακός Από τον πάγκο Ποντένσε, Ελ Κααμπί και ανατροπή

Άμεση παρέμβαση από τον Μεντιλίμπαρ για να διορθώσει την κατάσταση με τριπλή (!) αλλαγή στην αρχή του ημιχρόνου. Ο Βάσκος «φόρτωσε» και την επίθεση με τον Ελ Κααμπί να πηγαίνει δίπλα στον Ναβάρο.

Μετά τη μεγάλη φάση του Ροντινέι (72΄), η προσοχή έπεσε πάνω στην ανατροπή του Ποντένσε, με τον διαιτητή Φωτιά να χρειάζεται να ακούσει το VAR για να υποδείξει κάτι που φάνηκε με γυμνό μάτι: πέναλτι για τον Ολυμπιακό, Ελ Κααμπί α λα… Βουδαπέστη και 1-1.

Πορτογάλος και Μαροκινός συνεργάστηκαν και στο δεύτερο γκολ, με τον Ποντένσε να κάνει μαγικό τακουνάκι προς τον Όρτα, εκείνος να βρίσκει παράλληλα τον Ελ Κααμπί και η κατάσταση να γυρίζει τούμπα (88΄).

Πολλές ευκαιρίες στα 8 λεπτά καθυστερήσεων για να γίνει το 3-1 αλλά πότε ο Τσιφτσής, πότε η αστοχία, έμεινε το τελικό 2-1.

Στις 25 τελικές οι Πειραιώτες, οι οποίοι εμφάνισαν το πρόβλημα της αποτελεσματικότητας. Αλλά αυτό, λύνεται! Το 4×4 του Μεντιλίμπαρ είναι γεγονός με μόλις δύο γκολ παθητικό.

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 78΄ πεν., 88΄ Ελ Κααμπί / 45΄ Γιαμπλόνσκι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Μπιανκόν (46΄ Βέζο), Ροντινέι, Έσε (46΄ Τσικίνιο), Ιμπόρα (46΄ Ελ Κααμπί) , Όρτα, Καμπράλ (46΄ Ποντένσε), Φορτούνης, Ναβάρο (76΄ Γιόβετιτς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Tσιφτσής, Πίτσου, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (71΄ Γκος), Αλάγκμπε, Ζουγλής (71΄ Παλάσιος), Χριστόπουλος, Σίτο (59΄ Καλτσάς), Ρετζίς, Καρμόνα, Μάντζης (59΄ Μιριτέγιο)

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα