Τελικά "Χ"αμογέλασε ο Ατρόμητος (video)

Εξαιρετικό ματς στα Γιάννενα με συνεχόμενες ανατροπές, άφησε εν τέλει ικανοποιημένο τον Ατρόμητο, που έφυγε με το 2-2 κόντρα στον ΠΑΣ, χάρη σε γκολ στις καθυστερήσεις.

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!
Σε λιγότερο από τρία λεπτά, σημειώθηκαν τρία τέρματα, με τον ΠΑΣ να είναι αρχικά εκείνος που έκανε την ανατροπή και "γύρισε" το σκορ σε 2-1 (Κόντε, Μπετρά), ωστόσο το γκολ του Καρασαλίδη
στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Ο Ντάουντα είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Κάναντι στο 71'.

Παρότι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το τρίποντο για μερικά λεπτά, οι Ηπειρώτες κράτησαν στον αντίποδα το αήττητο στους "Ζωσιμάδες", έχοντας 2 νίκες και 7 ισοπαλίες σε 9 ματς! Στους 19 πόντους η ομάδα του Πετράκη και στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.

Με τον τρόπο που ήρθε, ο βαθμός φέρνει χαμόγελα στον Ατρόμητο, που έμεινε παρόλα αυτά για δεύτερη αγωνιστική χωρίς νίκη μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό. Στους 34 πόντους οι Περιστεριώτες που είναι τέταρτοι και απέχουν 7 από τον πέμπτο Πανιώνιο.

Τα αγωνιστικά πλάνα

Το 4-3-3 του Γιάννη Πετράκη, είχε τον Γιαννίκογλου στο τέρμα και τους Μπουκουβάλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο και Αποστολόπουλο μπροστά του. Λίλα, Γαρουφαλιάς και Γιάκος ήταν η τριάδα του κέντρου, με τους Βιντάλ και Μανθάτη να πλαισιώνουν τον μοναδικό επιθετικό, Κόντε.

Με 4-4-2 σε σχηματισμό ρόμβου παρέταξε τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι. Ο Γιαννιώτης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Γιαννούλη, Χατηισαΐα, Ρισβάνη και Σάκιτς να παίζουν στην αμυντική γραμμή. Ο Μάντσον σε ρόλο "κόφτη", είχε αριστερά του τον Μπουσουλάτζιτς και δεξιά του τον Ουμπίδες, ενώ στην κορυφή του ρόμβου έπαιξε ο Βασιλακάκης. Ντιγκινί και Ντάουντα ήταν το επιθετικό δίδυμο.

To ματς

Σε ένα όχι ιδιαίτερα καλό πρώτο μέρος, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος ήταν ισόπαλοι πέρα από το 0-0 και στα δοκάρια.

Ο Κόντε πλησίασε το γκολ στο 22', εκτελώντας απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει έξω. Ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία του Ατρομήτου, με τον Ντάουντα στο 43' να κάνει δυνατό σουτ εντός περιοχής, σημαδεύοντας το αριστερό δοκάρι του Γιαννίκογλου.

Ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή γενικότερα, χωρίς πάντως να κλείσει τον Ατρόμητο στον περιοχή του, με τους Περιστεριώτες από την άλλη, να έχουν πρωτίστως την κόντρα στο μυαλό τους.

Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο β' μέρος και θα μπορούσε να προηγηθεί στο 46' αλλά ο Γιαννίκογλου νίκησε στο τετ α τετ τον Ντιγκινί. Η απάντηση ήρθε από τον Βιντάλ που σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση, αλλά στο 66' οι Περιστεριώτες έχασαν μοναδική ευκαιρία. Ο Ντάουντα βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Γιαννίκογλου μετά την εξαιρετική σέντρα του Σάκιτς αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία!

Στο 70' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, όταν Τζημόπουλος και Αποστολόπουλος έπεσαν πάνω στον Μπουσουλάτζιτς ανατρέποντάς τον, με τον Ντάουντα να παίρνει πάνω του την εκτέλεση, παρά τη σχετική εντολή για τον Ουμπίδες.

Ο Νιγηριανός ευστόχησε και έκανε το 0-1για να χαθεί το 0-2 μερικά λεπτά αργότερα, όταν ο Γιαννίκογλου νίκησε τον Βασιλακάκη από κοντά.

Η ανατροπή για τον ΠΑΣ ξεκίνησε στο 87ο λεπτό, αφού ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε στο γήπεδο, ο Χαλκιαδάκης πέρασε πάσα μέσα από όλη την άμυνα των παικτών του Κάνταντι και ο Κόντε δεν λάθεψε για να φέρει το ματς στα ίσια!

Το 2-1 ήρθε δύο λεπτά πιο μετά, αφού ο Μπετρά πήρε το "ριμπάουντ" μετά την ασταθή επέμβαση του Γιαννιώτη σε σουτ του Σολτάνι και από κοντά έγραψε το 2-1!

Οι συγκινήσεις είχαν και συνέχεια όμως, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ατρόμητος "πάγωσε" τους "Ζωσιμάδες". Ο Γιαννίκογλου υπέπεσε σε απίστευτο λάθος μην μπορώντας να μπλοκάρει την μπάλα μετά από φάουλ του Ντιγκινί, ο Μπουσουλάτζιτς έκλεψε και πάσαρε παράλληλα στον Καρασαλίδη που από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2!

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος, Μανθάτης (54’ Σολτάνι), Αποστολόπουλος, Βιντάλ (79’ Μπετρά), Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Λίλα (63’ Χαλκιαδάκης), Κόντε

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιντες (82’ Καρασαλίδης), Μάντσον, Ντάουντα (81’ Βασιλείου), Ντιγκινί, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Γιαννούλης, Ρισβάνης
Keywords
Τυχαία Θέματα