Το ‘’Klassieker’’ στον Άγιαξ, 2-0 τη Φέγενορντ (video)

H παράδοση που θέλει τον Άγιαξ να κερδίζει την Φέγενορντ συνεχίστηκε και φέτος Οι γηπεδούχοι ντούμπλαραν τις επιτυχίες τους μετά το 1-4 στο ματς του πρώτου γύρου.

Τελευταία φορά που κέρδισε η Φέγενορντ ήταν πριν από 8 χρόνια (4-2).

Ντεμπούτο για τον Έρικ Τεν Χαάγκ στον πάγκο του Αίαντα με το δεξί και 30η νίκη μέσα στο Άμστερνταμ σε ντέρμπι.

Ματς με ρυθμό αλλά χωρίς πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, η μεγαλύτερη ευκαιρία καταγράφηκε στο 42ο λεπτό με την κεφαλιά του Μπέρχαους να εξουδετερώνεται από τον Ονανά.

Στις καθυστερήσεις
ο Βραζιλιάνος Νέρες δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τζόουνς με τον Φαν Μπεκ να διώχνει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Καθάρισε σε 2 λεπτά, με 10 η Φέγενορντ

Διαφορετικό σκηνικό στο 2ο ημίχρονο, ο Άγιαξ μπήκε φουριόζος και ο Φαν Ντε Μπεκ μετά το γύρισμα του Αργεντινού Ταλιάφικο άνοιξε το σκορ στο 50’.

2 λεπτά αργότερα ο Κλας Γιαν Χούντελααρ με το 7ο φετινό του γκολ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του αρχηγού του, Τζόελ Φέλτμαν και έγραψε το 2-0.

Στο 59’ ο Δανός Νικολαϊ Γιόργκενσεν άφησε την Φέγενορντ χωρίς επιθετικό και με 10 παίκτες αντικρίζοντας 2η κίτρινη κάρτα…

Η τελευταία αποβολή για ποδοσφαιριστή της Φέγενορντ σε ντέρμπι ήταν το 2009 και μάλιστα διπλή με Μπάμποβιτς και Φαν Νταϊκ να βλέπουν κόκκινη κάρτα.

Ο Άγιαξ στην συνέχεια έριξε το ρυθμό, κάθισε στο 2-0 και μέχρι το τέλος του αγώνα δεν απείλησε ιδιαίτερα αν εξαιρέσουμε κάποιες καλές στιγμές με τον Ζίγετς και το Ντε Λίχτ.

Ο Άγιαξ συνεχίσει αήττητος στο πρωτάθλημα με την 7η νίκη του στα τελευταία 8 παιχνίδια και βρίσκεται 2ος στην βαθμολογία πίσω από την PSV.

Το νικηφόρο σερί 2 αγώνων της Φέγενορντ σταμάτησε στο Άμστερνταμ και παραμένει στην 5η θέση του πίνακα.

Στο άλλο απογευματινό ματς, Βίλεμ και Χρόνινχεν έμειναν στο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 14' με τον Ντόαν, αλλά η ομάδα του Τίλμπουργκ ισοφάρισε στο 71' με τον Αζάουι.
Keywords
Τυχαία Θέματα