Πλουσιοπάροχες οι αμοιβές στην ΦΙΦΑ

Οι New York Times ισχυρίζονται ότι τα μέλη του συμβουλίου της ΦΙΦΑ έλαβαν σχεδόν 10 εκατ. ευρώ για μόλις τρεις συνεδριάσεις μέσα στο 2017.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη τρεις ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι καθε μέλος του 36μελους συμβουλίου της παγκόσμιας συνομοσπονδίας έλαβε 250.000 δολάρια ως αμοιβή για το έτος που έφυγε, χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα για πτήσεις business class,
διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία, ενοικιάσεις λιμουζίνας και 150 δολάρια ημερήσια αποζημίωση για «εκτός έδρας».

Η ΦΙΦΑ δεν επιβεβαίωσε το ποσό, ωστόσο τα έξοδά της θα γίνουν γνωστά την άνοιξη του 2018.

Οι Times, σύγκριναν την αμοιβή των μελών της ΦΙΦΑ με αυτές των υψηλόβαθμων στελεχών 100 μεγάλων βρετανικών εταιριών, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι της ΦΙΦΑ είχαν την υψηλότερη αμοιβή για παρόμοιο φόρτο εργασίας, με τους Βρετανούς να αμοίβονται κατά μέσο όρο με 81.000 δολάρια ετησίως.

Ο ελβετικός Τύπος (η ΦΙΦΑ ως γνωστόν εδρεύει στην Ελβετία, από την οποία προερχόταν ο προηγούμενος πρόεδρος Ζεπ Μπλάτερ), αντιμετώπισε με καυστικό τρόπο τις αποκαλύψεις των Αμερικανών, θεωρώντας ότι τα ποσά δεν συνάδουν με τις υποσχέσεις του νυν προέδρου Τζιάνι Ινφαντίνο περί σωστής διαχείρισης σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.

«Σχεδόν καθόλου δουλειά με πολλά χρήματα; Αυτό φαίνεται σαν δουλειά - όνειρο, αλλά στην ΦΙΦΑ φαίνεται ότι είναι μία πραγματικότητα για τα μέλη του συμβουλίου. Ο Ινφαντίνο στην εκλογή του υπογράμμισε την ανάγκη για αξιοπιστία στην ΦΙΦΑ, αλλά αν οι Times έχουν δίκιο, τότε φαίνεται ότι του Ινφαντίνο του αρέσει να μιλάει όμορφα αλλά να δρα διαφορετικά. Μέχρι πρόσφατα, η κορυφαία επιτροπή της ΦΙΦΑ ήταν η εκτελεστική, τα 25 μέλη της οποίας λάμβαναν 300.000 δολάρια, αλλά είχαν την δύναμη να αποφασίσουν που θα γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Συμβούλιο όμως έχει μικρή συμβολή στην πολιτική της ΦΙΦΑ και συχνά τα μέλη της απλά εγκρίνουν τις προτάσεις του Ινφαντίνο», έγραψε χαρακτηριστικά η Τages Αnzeiger.
Keywords
Τυχαία Θέματα