Σα να μην έλειψε μία ημέρα ο Μιραλάς, δύο γκολ ο Τζούρτζεβιτς

Ο Κέβιν Μιραλάς ήταν το πρόσωπο της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας. Όχι μόνο για την επιστροφή του μετά από 5,5 χρόνια στην ομάδα του Πειραιά. Κυρίως γιατί με την απόδοσή του και τις επινοήσεις
του δημιούργησε αμέσως υψηλές προσδοκίες για το υπόλοιπο της περιόδου. Ήταν σα να μην έλειψε μία ήμερα ο Βέλγος. Χωρίς υπερβολή, μοιάζει με πανίσχυρο «όπλο» στα χέρια του Οσκαρ Γκαρθία, ο οποίος έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στο πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 και με συνολικό σκορ 4-0 προκρίθηκαν στον προημιτελικό γύρο.

Τα πλάνα του Γκαρθία

Ο Ισπανός τεχνικός είχε κάτω από την εστία τον Λευτέρη Χουτεσιώτη, ο οποίος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στο κέντρο της άμυνας χρησιμοποίησε τους Σισέ, Νικολάου, στα άκρα τον (υπ’ ατμόν) Φιγκέιρας και τον Χατζισαφί, που έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ζιλέ, Μάρτινς, εξτρέμ οι Ανδρούτσος, Σεμπά, ενώ ο Μιραλάς έπαιζε στην επίθεση μαζί με τον Τζούρτζεβιτς. Επομένως, το σύστημα ήταν 4-4-2.

Το πρώτο ημίχρονο

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Κέβιν Μιραλάς ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και κεφάτος. Την ίδια ώρα η εξέδρα φώναζε πυκνά –συχνά το όνομά του. Επικίνδυνος ήταν και ο Τζούρτζεβιτς, ο οποίος μόλις στο 4’ ζήτησε πέναλτι όταν έπεσε στη μεγάλη περιοχή από μαρκάρισμα του Αγγελόπουλου. Δίχως άλλο, το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, με τους παίκτες του Ρόκα να αμύνονται μαζικά, ώστε να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Στο 12’ ο Μιραλάς εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας των Χανίων, υποχρεώνοντας τον Κοκκαλά να "απογειωθεί" στη δεξιά του γωνία και να παραχωρήσει κόρνερ. Με προβολή στο 17’ από πλάγια θέση και από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Βέλγος έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κοκκαλά.

Ο Ολυμπιακός έχασε νέα ευκαιρία με τον Τζούρτζεβις στο 23’, ο οποίος μετά από μακρινή πάσα του Σισέ μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Στο 27’ ο Πλατανιάς έκανε την πρώτη του τελική με σουτ του Πατράλη από μεγάλη απόσταση. Ωστόσο, κατέληξε άουτ.

Στο 35’ απείλησε ξανά ο Τζούρτζεβιτς με σουτ, με τον Κοκκαλά να απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνερ. Ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, σκληρό φάουλ του Κοροβέση στον Μιραλάς, «σήκωσε στο πόδι» το Καραϊσκάκη, με τον παίκτη του Πλατανιά να δέχεται κίτρινη κάρτα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και απαράλλαχτο στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, καθώς οι παίκτες του Γκαρθία έπαιζαν στο μισό γήπεδο τους (ακίνδυνους επιθετικά αντιπάλους τους, ψάχνοντας το γκολ. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κέβιν Μιραλάς εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και μπήκε μόνος στη μεγάλη περιοχή του Πλατανιά. Ωστόσο, το σουτ από πλάγια θέση έφυγε άουτ. Στο 58’ ο Κοκκαλάς πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε εξ’ επαφής σουτ του Χατζισαφί. Τελικώς, το δρόμο προς τα δίκτυα κατάφερε να βρει ο Τζούρτζεβιτς στο 67’, σε μία φάση που ξεκίνησε από την άριστη σέντρα του Ανδρούτσου. Ακολούθως ο Θανάσης Ανδρούτσος παραχώρησε τη θέση του στον Μάρκο Μάριν, ενώ στο 79’ ο Ταχτσίδης αντικατέστησε τον Ζιλέ. Στο 82’ ο Τζούρτζεβιτς επιχείρησε με ψηλοκρεμαστό σουτ να πετύχει δεύτερο γκολ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Σέρβος επιθετικός βρέθηκε τετ α τετ με τον (εξαιρετικό) Κοκκαλά, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Πλατανιά. Στο 85’ ο Γκαρθία πέρασε τον Βρουσάι στη θέση του Μιραλάς, για να γνωρίσει ο Βέλγος την αποθέωση των φίλων των «Πειραιωτών». Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 92'. Ο Βρουσάι έκλεψε τη μπάλα και τροφοδότησε τον Τζούρτζεβιτς ο οποίος με προβολή πανηγύρισε το δεύτερο γκολ του.

Στο 93' ο Μπούντνικ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δέχθηκε την πρώτη στο 67', μόλις έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα. Πλην του Κοροβέση, κίτρινη κάρτα δέχθηκαν και οι Σεμπά (65’), Ντουαλά (74’).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί, Μάρτινς, Ζιλέ (79’ Ταχτσίδης), Ανδρούτσος (69’ Μάριν), Μιραλάς (85’ Βρουσάι), Σεμπά, Τζούρτζεβιτς.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Μαλσά, Στόιτσεφ, Αγγελόπουλος, Κοροβέσης (46’ Ντουαλά), Ζίκο (61’ Μπούντνικ), Πατράλης, Πριντέτα, Ουές, Καρυπίδης (46’ Βάντερσον), Πετρόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα