Ολυμπιακός: «Ξεσκονίζει» την αγορά της Euroleague για combo guard, «παλεύει» για τον «δεμένο» Μάρκους Χάουαρντ

O Oλυμπιακός, μετά την αποχώρηση του Κώστα Σλούκα, “ξεσκονίζει” την αγορά της Euroleague για τις θέσεις των γκαρντ και κυρίως αυτή του πλει μέικερ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, θέλει παίκτη εγνωσμένης αξίας και με πρώτο κριτήριο επιλογής την ήδη συμμετοχή του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ώστε να μην χρειάζεται να μάθει τα αγωνιστικά δεδομένα, αλλά να χρειάζεται μόνο χρόνο προσαρμογής στους νταμπλούχους 2023. Όπως, δηλαδή,

συνέβη πριν από έναν χρόνο, μετά την αποχώρηση του Ντόρσι και την απόκτηση του Αιζάια Κάνααν.

Ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί με την αγορά των free agent (ελεύθεροι) Αμερικάνων και μη παικτών που δεν θα βρουν συμβόλαιο συνεργασίας σε ομάδες του ΝΒΑ, μόνο ως έσχατη λύση και αν δεν εντοπίσει και συμφωνήσει με τον παίκτη που έχει θητεία στην Euroleague.

H περίπτωση του Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια, ταιριάζει σε όλες τις προδιαγραφές του Μπαρτζώκα, αλλά ο Αμερικάνος παίκτης έχει συμβόλαιο ενός ακόμα χρόνου με τους Βάσκους και ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ρήτρα εξαγοράς, ώστε κάθε άλλη ενδιαφερόμενη ομάδα, να κατέθετε τα χρήματα στην ισπανική ομάδα και να τον αποκτούσε. Η μοναδική επιλογή είναι η κατάθεση πρότασης στη Μπασκόνια και στον πρόεδρο της, Χοσεάν Κερεχέτα που αρέσκεται σε αγοραπωλησίες, ενίοτε, αλλά στην περίπτωση του Χάουαρντ, ο σχεδιασμός του Χοάν Πεναρόγια, έχει συμπεριλάβει τον δεινό σκόρερ και πασέρ, ως βασικό στέλεχος στην επόμενη σεζόν 2023-24.

Ειδικά, μετά την απώλεια του Ντάριους Τόμπσον που είναι, πλέον παίκτης της Εφές Αναντολού, η οποία πλήρωσε ρήτρα εξαγοράς 700.000 ευρώ και “έσπασε” το δίδυμο με τον Χάουαρντ στις δυο θέσεις της περιφερειακής γραμμής της Μπασκόνια.

O Oλυμπιακός είναι αποφασισμένος να κάνει την προσπάθεια του για να αγοράσει τον Χάουαρντ, αν η Μπασκόνια μπει στην διαδικασία να πουλήσει τον παίκτη, ενώ παράλληλα, ο ίδιος ο παίκτης είναι ευχαριστημένος από την συνεργασία του με τους Βάσκους, αλλά δεν λέει “όχι” σε νέο συμβόλαιο με περισσότερα χρήματα και συμμετοχή σε ομάδα που έχει παίξει στα δυο τελευταία F4 της Εuroleague.

Keywords
Τυχαία Θέματα