Ντέρεκ Ρέντμοντ: Η δύναμη, η θέληση και η αγάπη του γονιού (vid)

Στα ημιτελικά των 400 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, ο κόσμος που παρακολουθούσε, συγκινήθηκε, έκλαψε, βλέποντας τον Ντέρεκ Ρέντμοντ να τραυματίζεται κατά την διάρκεια της κούρσας. Μια ιστορία που έκανε άπαντες να δακρύσουν, να στενοχωρηθούν και παράλληλα να δείξει την αγάπη του γονιού για το παιδί του.

Ο πόνος από τους τραυματισμούς, δεν ήταν κάτι νέο για τον Ρέντμοντ. Είχε αναγκαστεί εξαιτίας τραυματισμού ν΄αποσυρθεί

από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 ενώ και δύο χρόνια νωρίτερα, το 1986, στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος στον οπίσθιο μηριαίο.

Ωστόσο αυτό που έγινε στους Ολυμπιακούς του 1992, ήταν η αποφασιστικότητα ενός αθλητή, να μην αφήσει τους τραυματισμούς του να τον κερδίσουν.

Ο Ντέρεκ Ρέντμοντ, μιλώντας στον Τύπο είχε αναφερθεί στον τραυματισμό του:

«Εκείνη την ημέρα όλα κυλούσαν ομάδα. Έκανα καλή αρχή, κάτι που ήταν ασυνήθιστο για μένα. Νομίζω ήμουν ο πρώτος που αντέδρασε στο πιστόλι. Η τακτική μου ήταν να βρεθώ πρώτος στην στροφή και μετά να επιταχύνω όσο πιο πολύ μπορώ για 30 μέτρα. Τη στιγμή που ήμουν σχεδόν στην στροφή πιο μπροστά απ΄ότι συνήθως αποφάσισα να μην ασχοληθώ και να κάνω οικονομία δυνάμεων μήπως χρειαστεί να παλέψω στα τελευταία μέτρα. Λίγο αργότερα ένιωσα κάτι να σκάει στο πόδι μου»

Ήταν ο ιγνυακός τένοντας που έπαθε ζημιά. Ο Ρέντμοντ έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόντο. Ήταν ξεκάθαρο πως ήταν σοβαρός τραυματισμός. Ωστόσο αντί ν΄αφήσει τους γιατρούς να τον βγάλουν εκτός, προχώρησε σε μια κίνηση που έκανε άπαντες να σηκωθούν και να τον χειροκροτήσουν.

Ο Ρέντμοντ, σηκώθηκε και κουτσαίνοντας προσπάθησε να τελειώσει τον αγώνα με τον κόσμο να κάνει standing ovation για την προσπάθεια του. Εκείνη τη στιγμή, ο πατέρας του, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του γηπέδου, μπήκε για να βοηθήσει τον γιό του. Τον κράτησε από τον ώμο και τον βοήθησε να φτάσει στην γραμμή του τερματισμού.

Ο πατέρας του, του είπε να σταματήσει ωστόσο όταν ο Ρέντμοντ του απάντησε πως θα τερματίσει τότε είπε: «Τότε θα τερματίσουμε παρέα»

Ο Ρέντμοντ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και πλέον ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και δίνει διαλέξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα