Μόνο αν κόψει τα δώρα

Έχει πετάξει αρκετές ευκαιρίες ως τώρα η ΑΕΚ για να παραμείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Τη μία έφταιγε η μπάλα που δεν έμπαινε, την άλλη οι τραυματισμοί, την παράλλη τα ...πειράματα του Μανόλο Χιμένεθ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που έχει σημασία για την Ένωση είναι ότι, παρά τις γκέλες, υπάρχει και πάλι η ευκαιρία για τη μοναξιά της κορυφής. Τρεις αγώνες πριν επιτευχθεί ένας απ' τους αρχικούς στόχους μιας ομάδας που στοχεύει ψηλά.

Ο στόχος αυτός δεν είναι άλλος απ' τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.
Ναι μεν για πολλούς ο συγκεκριμένος τίτλος δε σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο, παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μιας ομάδας πριν αρχίσει να μετράει αντίστροφα τις αγωνιστικές.

Απόψε η ΑΕΚ έχει μια ακόμα ευκαιρία να στρογγυλοκάτσει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δίχως τον παραμικρό συγκάτοικο. Ο αντίπαλος μοιάζει να είναι ο ιδανικός και μάλιστα στο καλύτερο χρονικό σημείο, αφού έχουν προηγηθεί έξι διαδοχικές ήττες για τον Πλατανιά του Μανουέλ Ρόκα. Άρα ιδανικότερη συγκυρία δεν θα μπορούσε να υπάρξει, σε μια αγωνιστική που ο ΠΑΟΚ έδειξε και πάλι την αδυναμία του μακριά από το γήπεδο της Τούμπας.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι μόνο με ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένος ο δρόμος των κιτρινόμαυρων, ακόμα και σ' αυτό το φαινομενικά εύκολο παιχνίδι. Η απουσία του Αντρέ Σιμόες ήρθε να προστεθεί σ' αυτές των Μάνταλου, Γιόχανσον και Αραούχο, δείγμα του ότι η ομάδα "πονάει" σε συγκεκριμένες καίριες θέσεις. Αν συνυπολογίσει κάποιος και την ανεξήγητη απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ (μένει να μας εξηγήσει τον λόγο) να αφήσει εκτός αποστολής τον Γιάννη Ανέστη, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορα "αγκάθια" ενόψει της αποψινής αναμέτρησης.

Όπως και να ΄χει η ΑΕΚ δε δικαιούται να κάνει άλλα "δώρα" στους αντιπάλους της, αν θέλει να παραμείνει αφεντικό της κούρσας. Ήδη έχει κάνει δώρα και δεν έχει εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να ξεφύγει. Μένει να φανεί απόψε αν έμαθε απ' τα λάθη της.
Keywords
Τυχαία Θέματα