Έπαιξε μπάλα και ο Λεμονής

Ο Ολυμπιακός ήθελε να πιάσει κορυφή, μετά τις ισοπαλίες σε Περιστέρι και Νέα Σμύρνη, ενώ ήταν σε εκκρεμότητα η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον
Πλατανιά. Για να βρεθεί μόνος πρώτος, όφειλε να επικρατήσει στην Κέρκυρα. Μόνο που το σχέδιο δράσης δε του βγήκε στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μέσα σε καταιγίδα, αν και οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» έχασαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν το σκορ.

Στο ημίχρονο, ο Τάκης Λεμονής κινήθηκε με αποφασιστικότητα. Αντικατέστησε τον Ταχτσίδη και τον Πάρντο με τον Μάριν και τον Τζούρτζεβιτς, αλλάζοντας και το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2, προκειμένου η ομάδα του να φθάσει στην ανατροπή. Είναι αλήθεια πως η έμπνευσή του βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου οι «Πειραιώτες» να πετύχουν τρία γκολ στο δεύτερο μέρος, έχοντας και δοκάρι ο εκ των κορυφαίων των νικητών, Αλεξί Ρομαό.

Χρειάστηκε, λοιπόν, να παίξει μπάλα και ο Λεμονής ώστε ο Ολυμπιακός να πάρει το τρίποντο και να πατήσει (μέχρι νεωτέρας από το ματς του ΟΑΚΑ) στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι κάτι που έλεγαν από τις αρχές Νοεμβρίου οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδας: στο τέλος του πρώτου γύρου μπορούν να είναι πρώτοι. Ο δε Λεμονής το είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του εδώ και αρκετές εβδομάδες, όταν τους είχε αναρτήσει στα αποδυτήρια τη βαθμολογία, η εικόνα της οποίας δεν τους «κολάκευε».

Ασφαλώς και υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος στη σεζόν. Μόλις η 12η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί μετά το ματς της ΑΕΚ με τον Πλατανιά. Ωστόσο, από τη στιγμή κατά την οποία ο Ολυμπιακός δεν θα έχει, πλέον, ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (εκκρεμεί το ματς με τη Γιουβέντους), μπορεί να αφοσιωθεί αποκλειστικά στις εγχώριες υποχρεώσεις του, για να υλοποιήσει το βασικό στόχο της σεζόν: την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος, που θα αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα