«Πάρε - δώσε» το πρωτάθλημα μεταξύ δικεφάλων και θρύλου!

Είναι γεγονός ότι το εφετινό πρωτάθλημα είναι από τα πλέον αμφίρροπα των τελευταίων ετών. Οι 4 ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις απέχουν μεταξύ τους όσο μία νίκη ή μια ισοπαλία και μακάρι να πάει έτσι η υπόθεση τίτλος ως το τέλος.

Διότι ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει επειδή οι τρεις εκ των διεκδικητών είναι σε… γιορτινή αλά Άη Βασίλη διάθεση, χαρίζοντας ο ένας στον άλλον την θέση στην κορυφή της βαθμολογίας, δεν παύει να συντηρείται ένα ενδιαφέρον που για τον φίλαθλο κόσμο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε
το ματς στη Νέα Σμύρνη με φόρα, προηγήθηκε στο σκορ, έχασε ευκαιρίες να καθαρίσει το τρίποντο από το α΄ ημίχρονο, αλλά τελικά έφυγε για τη Θεσσαλονίκη λέγοντας και «ευχαριστώ» που πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις!

Ναι, η ομάδα του Λουτσέσκου, είναι μία από αυτές που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, αλλά ακόμα δεν έχει νίκη μακριά από την Τούμπα, ύστερα από 6 εκτός έδρας αγώνες.

Το πρόβλημα είναι καθαρά ψυχολογικό.

Το περίφημο «δεν μπορεί να τα καταφέρει ο ΠΑΟΚ μόλις περάσει τα Τέμπη», που κάποτε λεγόταν ως ανέκδοτο, μοιάζει να ισχύει ακόμα και στην εποχή του παντοδύναμου οικονομικά Ιβάν Σαββίδη, όπου το πιο καυτό ζήτημα (αυτό των πληρωμών) είναι τακτοποιημένο.

Από την άλλη υπάρχει ο Ολυμπιακός. Η πιο rock ομάδα που έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια από του Ρέντη.
Στο πρώτο ημίχρονο βρίσκεται πίσω στο σκορ από τον ΑΟΚ και σε διαφορά μόνο ενός γκολ χάρη στον εξαιρετικό Προτό, που στο 37΄εξουδετέρωσε ένα απίστευτο τετ-α-τετ του Παμλίδη.

Και βγαίνει στο 2ο για να πάρει το παιχνίδι, να ανέβει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας και να περιμένει μήπως και η ΑΕΚ σκοντάψει κόντρα στον Πλατανιά, μια και ο Χιμένεθ δεν υπολογίζει στους Σιμόες και Ανέστη, αλλά και στους τραυματίες Μάνταλο και Γιόχανσον.

Αλλά ανεξάρτητα από το αν η ΑΕΚ επικρατήσει απόψε του Πλατανιά, η Ένωση με νίκη επί του Αστέρα στην Τρίπολη την 6η αγωνιστική θα μπορούσε να ήταν 8 βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, ενώ κι εκείνος αν είχε κρατήσει το 0-2 του ημιχρόνου στο μεταξύ τους ντέρμπι της 5ης θα βρισκόταν σήμερα στο +8.

Άπαντες όμως, βρίσκονται στο + - 1 κι αυτό συντηρεί το ενδιαφέρον.

Την ίδια στιγμή ο Ατρόμητος αντέχει και βρίσκεται στην τετράδα, ενώ ο Ουζουνίδης βλέπει τον Παναθηναϊκό να… φυλλοροεί μια και ο Τσάβες τους αψήφησε όλους και μπήκε στο αεροπλάνο για την Αργεντινή.

Δηλαδή αν ο Αλαφούζος δεν εγκατέλειπε τους πράσινους, θα ήταν και το τριφύλλι μέσα στη διεκδίκηση, με αποτέλεσμα να βλέπαμε έναν ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό Μαραθώνιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα