Μαθήματα ποδοσφαίρου από την Λειψία

Σε μεγάλη βραδιά η Λειψία πέρασε σαν σίφουνας, από το Πριγκηπάτο, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-1 της Μονακό. Η γαλλική ομάδα με την ήττα της αυτή αποχαιρέτησε την Ευρώπη, ενώ η Λειψία εξασφάλισε την 3η θέση και θα κοντραριστεί με την Πόρτο για την 2η προνομιούχο θέση.

Στο 6ο λεπτό, έγινε το 0-1 για την Λειψία, όταν σε μία ακίνδυνη σέντρα από δεξιά του Ζάμπιτσερ, ο Τζέμερσον άπλωσε το πόδι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Τρία λεπτά αργότερα,
πάλι ο Τζέμερσον ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πριγκιπάτου. Αβίαστα… σέρβιρε την μπάλα στον Κάμπελ, αυτός με υπέροχο τρόπο βρήκε τον Βέρνερ και ο 22χρονος φορ με ιδανικό τρόπο νίκησε τον Σούμπασιτς για το 0-2. Παιχνίδι επιβίωσης είχε χαρακτηρίσει το παιχνίδι ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα η Μονακό σε αυτό το πολύ κρίσιμο παιχνίδι.
Μάλιστα με την συμπλήρωση 30 λεπτών στο παιχνίδι, ο Όρμπαν κέρδισε πέναλτι από τον Φαλκάο και ο Βέρνερ ευστόχησε από την άσπρη βούλα. 0-3 για την ομάδα του Ραλφ Χάζενχιτλ.
Το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου είχε και άλλες εκπλήξεις. Ο Φαλκάο με κεφαλιά στο 43΄έδωσε ελπίδες στη Μονακό, αλλά δύο λεπτά αργότερα, η παραπαίουσα άμυνα των Μονεγάσκων, δέχτηκε άλλο ένα εύκολο γκολ, με δράστη αυτή την φορά, τον Κεϊτά. Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Μεγάλη νίκη για την δευτεραθλήτρια Γερμανίας.

Μονακό: Σούμπασιτς, Ράτζι, Γκλικ, Ζέμερσον, Ζόρζε, Φαμπίνιο, Τίλεμανς, Ζοάο Μοουτίνιο, Ρόνι Λόπες (67' Γκεζάλ), Κεϊτά Μπαλντέ (60' Ντιακαμπί), Φαλκάο

Λειψία: Γκουλάσι, Κλόστερμαν, Ιπαμεκανό, Όρμπαν, Χάλστενμπεργκ, Καμπλ, Ναμπί Κεϊτά, Ζάμπιτσερ (35' Ντέμε), Φόρμπεργκ (79' Λάιμερ), Γιουσούφ Πόουλσεν, Βέρνερ (58' Μπρούμα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 6o ΟΜΙΛΟ
1. Μπεσίκτας 11 (9-4)
2. Πόρτο 7 (10-8)
3. Λειψία 7 (9-9)
4. Μονακό 2 (4-11)

Η 6η αγωνιστική (6/12)
Λειψία - Μπεσίκτας
Πόρτο - Μονακό
Keywords
Τυχαία Θέματα