Γκουαρντιόλα: «Οι διαιτητές πρέπει να προστατεύουν τους παίκτες»

Προτροπή στους διαιτητές της Πρέμιερ Λιγκ απηύθυνε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, λέγοντάς τους ότι πρέπει να προσφέρουν προστασία στους ποδοσφαιριστές με τις αποφάσεις τους.

Αφορμή για τις δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού αποτέλεσε το γεγονός ότι ο παίκτης της ομάδας του Κέβιν Ντε Μπρούιν κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά από τάκλιν του Τζέισον Πάντσεον της Κρίσταλ Πάλας την Κυριακή.

Ο Βέλγος διεθνής βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο με το πόδι του σε νάρθηκα, ενώ στη φάση τραυματίστηκε και ο αντίπαλός του. Στη συνέχεια πάντως, ο Ντε Μπρούιν έδειξε να νιώθει καλύτερα και
φάνηκε να γλιτώνει τα χειρότερα.

«Ημασταν τυχεροί στα τελευταία ματς και σήμερα θα δούμε τι έχει γίνει. Ελπίζουμε ότι ο τραυματισμός του Κέβιν δεν είναι άσχημος. Ισχύει αυτό που έχω πει πολλές φορές: θαυμάζω τη δύναμη του παιχνιδιού στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά οι διαιτητές οφείλουν να προστατεύουν τους παίκτες. Αυτό ζητάω μόνο», σχολίασε ο Γκουαρντιόλα.

«Δεν μιλάω μόνο για τους καλούς παίκτες ή για εκείνους της ομάδας μου. Αναφέρομαι σε όλους ανεξαιρέτως. Ο κόσμος μιλάει για τις βουτιές στην περιοχή και το ότι οι διαιτητές πρέπει να εστιάσουν σε αυτό και συμφωνώ. Πάνω απ’ όλα όμως, οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται προστασία. Ξέρω ότι στην Αγγλία επιτρέπεται το σκληρό παιχνίδι, αλλά υπάρχουν όρια», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα