Φραντζέσκος: “Δεν αξίζει ο Παναθηναϊκός αυτό που περνάει...”

Η εντυπωσιακή πορεία της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού έχει ...εξήγηση. Ο προπονητής της Κ20 του Τριφυλλιού, Κώστας Φραντζέσκος στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα, πήρε μια παρέα ταλαντούχων παικτών, δούλεψε σκληρά μαζί τους και τα αποτελέσματα φάνηκαν με το ...καλημέρα. Οι Νέοι των Πράσινων πήραν τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα, τερμάτισαν στον πρώτο γύρο αήττητοι και αρκετά ...αστεράκια ήδη ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα στην επαγγελματική ομάδα.

Τι άλλαξε μέσα σε λίγους
μήνες και ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα Νέων;

“ Η βάση της προπόνησης μας δεν έχει αλλάξει. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι όλοι οι παίκτες του τμήματος έχουν βάλει στόχους και προσωπικούς, αλλά πάνω απ' όλα ομαδικούς και επιθυμούν να πάνε όσο μπορούν πιο ψηλά. Το καταφέρνουν και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Βλέπεις μια παρέα και όχι διάφορες μικρές παρέες και φυσικά έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά και θέληση για να διακριθούν, γιατί με αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό, ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει”.

Ποια στοιχεία έχετε προσθέσει στο παιχνίδι της ομάδας Νέων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

“ Ο Παναθηναϊκός ήταν πάντα κυρίαρχος στους αγώνες, όμως δεν ολοκλήρωνε το παιχνίδι του. Δηλαδή έπαιζε και από κάποια λεπτομέρεια μπορεί να έχανε ένα ματς ή να παρατούσε εύκολα κάποιο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή, έχουμε προσθέσει κάτι διαφορετικό. Θέλουμε να υπάρχει πάθος, να υπάρχει θέληση και μέσα από την προπόνηση μας, την εκπαίδευση μας και από το παιχνίδι μας, να κερδίζουμε οποιονδήποτε αντίπαλο”.

Έχει αλλάξει κάτι στο κομμάτι της προπόνησης;

“Δεν άλλαξα κάτι στο θέμα της προπόνησης. Το μόνο που προσπαθώ να περάσω στα παιδιά, είναι ότι για να κάνεις διακρίσεις στη ζωή σου, πρέπει να έχεις επιτυχίες. Και οι επιτυχίες έρχονται μέσα από την προπόνηση, ενώ το κέρδος είναι η νίκη. Όσο τα παιδιά μαθαίνουν να κερδίζουν και εκπαιδεύονται όπως πρέπει, τόσο πιο ψηλά μπορούν να φθάσουν. Το παρελθόν έχει δείξει ότι παιδιά που έχουν παίξει στον Παναθηναϊκό και προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου, είναι παιδιά που είχαν διακρίσεις στα τμήματα υποδομής με κατακτήσεις πρωταθλημάτων Νέων και Εφήβων”.

Αισθάνεσαι δικαίωση για τη δουλειά που έχεις κάνει με την πορεία της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού;

“ Όχι, δεν αισθάνομαι δικαίωση. Όσο είμαι με τα παιδιά, προσπαθώ να τους προσφέρω το καλύτερο που μπορώ. Μέσα από αυτό που δίνεις, γίνεσαι καλύτερος. Σίγουρα μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου και γίνεσαι καλύτερος, ώστε να μπορέσεις να προσφέρεις περισσότερα στα παιδιά”.

Η εξαιρετική εικόνα του Παναθηναϊκού στα τμήματα υποδομής, είναι και μια απόδειξη ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος δεν στέκονται εμπόδιο. Πως καταφέρατε να αφήσετε στην άκρη τις δυσκολίες που υπάρχουν στο κλαμπ;

“ Προσπαθούμε να πείσουμε τα παιδιά να μείνουν έξω από τις δυσκολίες του συλλόγου. Από όλα αυτά που ακούν και βλέπουν. Προσπαθούμε να μην επηρεάζονται τα παιδιά. Σίγουρα δεν μπορείς να το καταφέρεις στο 100%, γιατί είναι άνθρωποι και αντιλαμβάνονται την κατάσταση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, αλλά ο σκοπός τους πρέπει να είναι να παίξουν ποδόσφαιρο. Τίποτα παραπάνω”.

Μέχρι στιγμής έχουν αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα οι Χατζηγιοβάνης, Πίσπας, Εμμανουηλίδης και Κουντουριώτης. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που είναι έτοιμα για το “άλμα” στην πρώτη ομάδα;

“ Υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Όμως για να παίξουν, θα χρειαστεί να υπάρχει ένα περιβάλλον ήρεμο, υγιές και να υπάρχουν κάποιοι παίκτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά. Γιατί αυτή τη στιγμή, στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και με όλα αυτά τα προβλήματα, όποιο παιδί και αν μπει μέσα, θα χαθεί. Αυτή την εντύπωση έχω.

Πιστεύω ότι από αυτά τα παιδιά που μπορούν να αγωνιστούν πιο εύκολα στην πρώτη ομάδα και είναι η πρώτη φορά που θα αναφέρω όνομα, είναι ο Γιάννης Μπουζούκης. Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι ένα από τα καλύτερα ταλέντα που έχουμε στις Ακαδημίες και εύχομαι να πάρει τις ευκαιρίες του, γιατί ακόμα δεν έχει πάρει ευκαιρίες”.

Τι εύχεσαι να αλλάξει το 2018 στο σύλλογο;

“ Εύχομαι να αλλάξει κάτι, γιατί ο σύλλογος πρέπει να βρει το δρόμο του. Είναι λυπηρό εδώ που έχουμε φθάσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς. Εύχομαι οι άνθρωποι που έχουν τα ηνία του συλλόγου και προσπαθούν να βρουν λύσεις, να τις βρουν και να ηρεμήσει λίγο ο σύλλογος. Γιατί δεν αξίζει ο Παναθηναϊκός, αυτό που περνάει αυτή τη στιγμή.

Όταν κάνουμε λάθη, είναι καλό να τα αναγνωρίζουμε και πολλές φορές μπορούμε να πούμε και ένα συγγνώμη. Γενικά το λέω. Μέσα από τα λάθη μας πάντα γινόμαστε καλύτεροι και δεν γίνεται να μην αναγνωρίζεις τα λάθη σου από εγωισμό και μόνο. Εύχομαι τα λάθη που έχουν γίνει, να τα καταλάβουμε όλοι μας στον Παναθηναϊκό και να κοιτάξουμε την καλύτερη μέρα που θα ξημερώσει για το σύλλογο”.
Keywords
Τυχαία Θέματα