Έργα συντήρησης στον Άγιο Κοσμά έχει προγραμματίσει η διοίκηση ενόψει του 2018

Μια σειρά από παρεμβατικά έργα έχει δρομολογήσει στο στάδιο του Αγίου Κοσμά η διοίκηση του προπονητικού κέντρου, το οποίο για ακόμη μία σεζόν θα αποτελέσει το «σπίτι» πολλών αθλητών και αθλητριών του στίβου, που ζουν και γυμνάζονται εκεί και φυσικά την αγωνιστική έδρα για μια σειρά προπονητικών ημερίδων, που θα διοργανώσει και φέτος η ομοσπονδία.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη γίνει έλεγχος από τον μηχανικό και τον ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να αξιολογηθούν οι ζημιές και να αρχίσουν οι εργασίες. Όπως κάθε χρόνο, θα γίνει
και η γενική συντήρηση του εξωτερικού χώρου (χόρτο, σκάμματα κτλ), έτσι ώστε το στάδιο να είναι έτοιμο για τους πρώτους αγώνες της χρονιάς, στις αρχές της Άνοιξης.

Παράλληλα, το 2018 το προπονητικό κέντρο θα διαθέτει νέους προβολείς, αφού έχει ήδη αρχίσει η αντικατάστασή τους. Στόχος της διοίκησης είναι να δώσει βαρύτητα στην καθαριότητα και την ασφάλεια του σταδίου κι έπειτα να προχωρήσει – όπως ήδη κάνει – στη συντήρησή του.

Στα άμεσα αιτήματα της ομοσπονδίας είναι η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στην ευθεία του στρώματος του επί κοντώ, που είναι τοποθετημένο στο κλειστό προπονητήριο και έχει φθαρεί. Η διοίκηση του Αγίου Κοσμά έχει δεσμευθεί πως η αντικατάσταση θα γίνει στις αρχές του 2018, έτσι ώστε και οι αγώνες να γίνουν με νέο ελαστικό τάπητα και η προπόνηση των αθλητών του επί κοντώ να συνεχιστεί δίχως προβλήματα.

Η πρόεδρος του σταδίου, Ζωή Λαρεντζάκη, με βασικό γνώμονα τη συνεργασία, έχει καταφέρει να βάλει το κέντρο σε μια τάξη και να εξασφαλίσει προσωρινή άδεια λειτουργίας. Το κέντρο, το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει και μόνιμο ιατρείο με γιατρό, έχει πάρει παράταση ζωής, γεγονός που επιτρέπει στην διοίκηση να προχωράει σε μια σειρά από έργα, που είναι απαραίτητα για την ομαλή προπόνηση αθλητών και αθλητριών.

Το μεγάλο στοίχημα της σημερινής διοίκησης είναι να μπορέσει να πετύχει τη λειτουργία του εστιατορίου του προπονητικού κέντρου, προκειμένου οι αθλητές που μένουν εκεί να έχουν την δυνατότητα να σιτίζονται σωστά. Στόχος ιδιαίτερα δύσκολος, αφού κανείς δεν ξέρει έως πότε το κέντρο θα είναι ανοιχτό, πριν μεταφερθεί σε νέο σημείο στο Ελληνικό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ξενώνες, για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και ήδη έχει αποφασισθεί πως οικονομική συναλλαγή θα γίνεται μόνο με ομοσπονδίες και σωματεία και όχι με φυσικά πρόσωπα. Αυτό σημαίνει πως τους ξενώνες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι αθλητές που είναι στις λίστες των ομοσπονδιών και αν υπάρχει διαθεσιμότητα είναι στην ευχέρεια της διοίκησης να αποδεχθεί προτάσεις σωματείων για κάποιους αθλητές και αθλήτριες, που επιθυμούν να μείνουν στον Άγιο Κοσμά.
Keywords
Τυχαία Θέματα