Έκανε τη δουλειά με Ανσαριφάρντ (video)

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ξάνθη με 3-0 και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας τον ΠΑΟΚ που τον ακολουθεί και την ΑΕΚ, η οποία το Σάββατο στραβοπάτησε στη Λάρισα.

Ο Ανσαριφάρντ με δύο γκολ
και ο Φορτούνης με ένα τα τέρματα των νικητών. Οι Ακρίτες τελείωσαν το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 59' ο Κασάδο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πανηγύρισαν σχετικά εύκολα την ένατη διαδοχική τους νίκη στη Σούπερ Λιγκ, ενώ για έκτο σερί ματς δεν δέχθηκαν γκολ.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Οσκαρ Γκαρθία παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Προτο κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά τους από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Φιγκέιρας, Ενγκελς, Σισέ και Κούτρη. Ταχτσίδης και Ρομαό τα αμυντικά χαφ με τον Μιραλάς, Πάρντο στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Από τη μεριά του ο Μίλαν Ράσταβατς «κατέβασε» την Ξάνθη με 4-2-3-1. Ο Ζίβκοβιτς τερματοφύλακας με τον Σβαρνά δεξιά, τον Κασάδο δεξιά και τους Φλίσκα, Μελιόπουλο ανάμεσα τους. Ντε Λούκας και Καμαρά στον άξονα με τον Ντουρίτσκοβιτς μπροστά τους. Ο Φασίδης αριστερά της μεσαίας γραμμής, ο Τριάδης δεξιά και ο Γιέντρισεκ στην επίθεση.

Ολυμπιακός κόντρα στον Ζίβκοβιτς

Αν και στα πρώτα λεπτά η Ξάνθη προσπάθησε να αιφνιδιάσει, ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα τα ηνία και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων στη μεσαία γραμμή. Το σύνολο του Ράσταβατς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και βρισκόταν συνεχώς πίσω από την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν από τα πλάγια να δημιουργήσουν ρήγματα, αλλά όποτε το πετύχαιναν, η τελική προσπάθεια δεν είχε το επιθυμητό, για εκείνους, αποτέλεσμα.

Το γκρέμισμα του Φορτούνη από τον Φασίδη έδωσε την ευκαιρία στον Ανσαριφάρντ να σκοράρει. Ο Ιρανός από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε (26') και πανηγύρισε το 10ο του του γκολ στο πρωτάθλημα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα. Μάλιστα στο 36' ο Ρομαό είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη ανέβασε πιο μπροστά τις γραμμές της και είχε τις πρώτες της τελικές στο 37' και στο 39' με τους Γιέντρισεκ και Τριάδη, αντίστοιχα. Οι ανοιχτοί χώροι που δημιουργήθηκαν ήταν αρκετοί και ο Ολυμπιακός τους εκμεταλλεύτηκε κατά το ήμισυ. Και λέμε κατά το ήμισυ, γιατί ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε εκπληκτικά στο πλασέ του Ανσαριφάρντ στο 40', στο τετ α τετ του Μιραλάς στο 43' στου σουτ του Φορτούνη στο ίδιο λεπτό και στο βολέ του Πάρντο στο 44!

Στο... ρελαντί

Το δεύτερο ξεκίνησε με την Ξάνθη να πλησιάζει στην ισοφάριση και τον Σισέ να λέει «όχι» στον Τριάδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν περισσότερη διάθεση για να επιτεθούν. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν επηρεάστηκε, αλλά έφτασε και στην επίτευξη δεύτερου τέρματος και πάλι με τον Ανσαριφάρντ. Ο Φιγκέιρας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ιρανός αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς γράφοντας του 2-0 στο 57'.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Ξάνθη στο 59' όταν ο Κασάδο αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η συνέχεια πιο εύκολη για το σύνολο του Οσκαρ Γκαρθία. Με αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε περισσότερο και αυτή η πίεση απέδωσε καρπούς. Ο 17χρονος Μελιόπουλος υπέπεσε στο λάθος και ο Φορτούνης αφού έκλεψε την μπάλα με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 69'.

Ο Ελληνας άσος θα μπορούσε να είχε σκοράρει ακόμα μία φορά στην αναμέτρηση, όμως, σπατάλησε την εκπληκτική πάσα του Ταχτσίδη (79'). Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το τρίποντο που τον έστειλε και πάλι στην κορυφή.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης
Κόκκινη: 58΄ Κασάδο (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Φιγκέιρας, Πάρδο - Τριάδης, Κασάδο, Σιλά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας (80΄ Ζιλέ), Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (72΄ Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μιραλάς (84΄ Σεμπά), Πάρδο, Ανσαριφάρντ.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας, Φλίσκας, Τριάδης (62΄ Σιλά), Κασάδο, Γέντρισεκ, Μελιόπουλος, Σβάρνας, Καμαρά (74΄ Λισγάρας), Φασίδης (87΄ Σουλεϊμάν), Ντουρίτσκοβιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα