Κάναντι: "Στόχος η Ευρώπη" (video)

Η έξοδος στην Ευρώπη είναι ο πρωταρχικός και μεγαλύτερος στόχος του Ατρομήτου όπως είπε ο Νταμίρ Κάναντι στη συνέντευξη Τύπου. "Μας αφήνει πίκρα" σχολίασε ο Γιάννης Πετράκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Κάναντι:

«Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κρατήσουν την ισορροπία τους στο παιχνίδι τους, αλλά είχαμε την πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ντάουντα να βάλουμε το γκολ.

Στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες
προσπάθησαν να πάρουν το προβάδισμα, το δικαιούμασταν εμείς τελικά αυτό το προβάδισμα. Μετά το 0-1 θα μπορούσαμε να πετύχουμε και 2ο και 3ογκολ, χάσαμε μεγάλες ευκαιρίες με τον Ντιγκινί και τον Βασιλακάκη. Ήρθε το 1-1, έγινε συναρπαστικό μετά το ματς, ήθελαν να κερδίσουν τα Γιάννενα και πήραν το προβάδισμα, αλλά εμείς στο τέλος με καρδιά και πάθος πετύχαμε τον μίνιμουμ στόχο μας, που ήταν η ισοπαλία».

Για το ποιο ήταν το πρώτο του συναίσθημα, όταν έγινε το 2-1: «Δεν ήμασταν χαρούμενοι, αλλά σκεφτήκαμε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι. Καταφέραμε να πετύχουμε το πολυπόθητο γκολ κι αυτό δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα της ομάδας και αυτό κρατάμε».

Για το τι έφταιξε που γύρισε το ματς, ενώ το ήλεγχε η ομάδα του: «Το ποδόσφαιρο είναι γρήγορο, είχαμε προβάδισμα, αλλά στο τέλος έπρεπε να αμυνθούμε. Αυτό που είδα στο τέλος, είναι ότι ο κόσμος πίεσε με την καρδιά και το πάθος του μετά το 1-1, ήρθε το προβάδισμα για τον ΠΑΣ, αλλά θέλω να δώσω έναν έπαινο στην ομάδα μου για την αντίδραση».

Για το αν υπάρχει αναθεώρηση στόχων μετά τους 5 χαμένους βαθμούς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές: «Εμείς είμαστε ο Ατρόμητος για να πάμε για πρωτάθλημα, είπαμε εξ’ αρχής ότι με 15 νέους παίκτες στο ρόστερ μας, ο μεγάλος στόχος είναι να παίξουμε στο UEFA, όλα τα άλλα είναι απλά ένα μεγάλο μπόνους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πετράκη:

«Έγινε ένα παιχνίδι που φέρνει τον κόσμο στο γήπεδο, με πολύ ένταση και ενέργεια. Παίζαμε με μια ομάδα που δεν είναι τυχαία σ’ αυτήν τη θέση που βρίσκεται. Ήταν ισορροπημένο στο α’ ημίχρονο το παιχνίδι, ενώ στο β’ μέρος είχε πιο καθαρές ευκαιρίες ο Ατρόμητος. Δεχτήκαμε ένα γκολ, έτσι όπως το δεχτήκαμε, αλλά το σημαντικό είναι η αντίδραση που βγάλαμε και το ότι γυρίσαμε την κατάσταση. Μας αφήνει πίκρα, βέβαια, που στο 92’ δεν το κρατήσαμε.

Έγινε ένα σπουδαίο παιχνίδι, είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν θερμός σήμερα και μας στήριξε».

Για το τι είπε στον Γιαννίκογλου και αν θα αλλάξει τερματοφύλακα στο κύπελλο: «Δεν μ’ αρέσει να μιλάω προσωπικά για τους παίκτες, όπως ξέρετε. Στο ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα γίνονται λάθη, το λάθος του τερματοφύλακα φαίνεται περισσότερο. Το ξέρετε τόσα χρόνια ότι δεν κρίνω από τις στιγμές, αλλά σε βάθος χρόνου και αυτό καθορίζει την απόφασή μου. Ό,τι του είπα μένει μέσα στα αποδυτήρια».

Για την τετράδα που χρησιμοποίησε σήμερα στην άμυνα, αντί για 3 στόπερ και αν νιώθει δικαιωμένος: «Δεν είχαμε άλλο στόπερ; Άρα, ήταν επιλογή. Έχει να κάνω με το τι πιστεύω κάθε φορά. Αισθάνομαι δικαιωμένος από την επιλογή να παίξουμε έτσι. Μπορούμε να παίζουμε εξίσου καλά με διάφορους σχηματισμούς σε άμυνα και επίθεση, γιατί και ο αντίπαλος δεν ξέρει πως θα παίξουμε. Όπως εμείς δεν ξέρουμε πάντα πως πως θα παίξει ο αντίπαλος, έτσι και για τον αντίπαλο είναι προβληματισμός να μην ξέρει πως παίζουμε».

Για το αν είπε κάτι στην ομάδα για να πιστέψει στην ανατροπή: «Αυτός που θα πει ότι λέει πολλά, δεν λέει την αλήθεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας βγήκε η αντίδραση, άλλες δεν μας βγαίνει. Υπάρχει πάντα παρακίνηση από εμάς προς τους παίκτες, αλλά το πώς θα εξελιχθεί ένα ματς δεν εξαρτάται πάντα από αυτό».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ στο κύπελλο και αν θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Δεν πρέπει να πω τι θα κάνω».

Για το αν είναι βασικός στόχος το κύπελλο: «Ποτέ δεν μίλησα για μακροπρόθεσμους στόχους για να το κάνω τώρα».

Για τις μεταγραφές: «Είμαστε κοντά και σε δεύτερο παίκτη και θα προσπαθήσουμε και για τρίτο».

Για το αν υπάρχει ανησυχία μέσα στα αποδυτήρια εμπλοκής της ομάδας σε σενάρια υποβιβασμού: «Η πίστη στην ομάδα και στη δουλειά μας είναι οδηγός, σκέφτομαι μόνο θετικά, δεν θα το ακούσετε ποτέ από εμένα για παραμονή. Δεν αποτυπώνει την προσπάθειά μας η βαθμολογική μας θέση, στο τέλος, όμως, θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα δούμε που θα τερματίσουμε».

Για το βαθμό ετοιμότητας του Εντελίνο: «Να περάσει λίγος ακόμα χρόνος για να έχω καλύτερη άποψη, τώρα ακόμα δεν μπορούμε να πούμε πολλά».
Keywords
Τυχαία Θέματα