Αρμάνι – Παναθηναϊκός AKTOR 68-76: “Άλωσε” ΚΑΙ το Μιλάνο

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με σημείο αναφοράς την πολύ καλή άμυνα και την τρομερή συγκέντρωση – κατά διαστήματα – κατάφερε να φύγει νικήτρια από μία πολύ δύσκολη έδρα, πιστοποιώντας την αγωνιστική της βελτίωση.

Τρομερή δουλειά από τους «πράσινους» πάνω σε Σιλντς (13 πόντοι με 4/10 σουτ) και Μέλι (7 πόντοι). Πρώτος σκόρερ και καθοριστικός στο φινάλε για τον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν με 17 πόντους (5 ασίστ, 6 λάθη) – μεγάλη ανησυχία για τον Ματίας Λεσόρ που αποχώρησε τραυματίας (16π., 6ρ.).

Πολύ καλός και στις δύο πλευρές του γηπέδου ο Χουάντσο Ερνάνγκομεθ (7π., 7 ριμπ.), πολύ

γεμάτη εμφάνιση ξανά από τον Κώστα Σλούκα με 9 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ.

Συνεπής επιθετικά, «προβληματικός» στα μετόπισθεν

Με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό του και να «χτυπήσει» στη ρακέτα της Αρμάνι με Λεσόρ – Μήτογλου μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, όμως δεν είναι καλή εικόνα στην άμυνα του. Οι «πράσινοι» δέχτηκαν πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό, αλλά και ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια, κυρίως από Μέλι και Φόγκτμαν, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με 21-13. Ο Εργκίν Αταμάν έφερε από τον πάγκο Ναν, Αντετοκούνμπο και Ερνάνγκομεθ και ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση. Απάντησε με σερί 9-0 και προσπέρασε (21-22), προτού το τρίποντο του Σιλντς διαμορφώσει το 24-22 του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν πολύ πιο συγκεντρωμένοι στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου. Κράτησαν την Αρμάνι μακριά από το καλάθι τους και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση το δίδυμο Ναν – Ερνάνγκομεθ, πέτυχαν 10 αναπάντητους πόντους για να προηγηθούν με +8 (24-32). Μία διαφορά που όχι μόνο δεν μπόρεσαν να συντηρήσουν, αλλά την είδαν να εξανεμίζεται σε χρόνο dt. Η Αρμάνι έβγαλε αντίδραση, ο Παναθηναϊκός τα έκανε όλα λάθος σε άμυνα και επίθεση και οι Ιταλοί πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (33-32). Ακολούθησε ένα τρίποντο του Σλούκα για να «παγώσει» και πάλι το «Mediolanum Forum» (33-35), όμως το πρόβλημα με τις επιστροφές στην άμυνα παρέμεινε άλυτο. Το «τριφύλλι» δέχθηκε πολλούς πόντους σε κατάσταση αιφνιδιασμού (ο Φόγκτμαν είχε κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά με 12 πόντους), όμως χάρη στον Λεσόρ που κέρδισε όλα τα mismatch στην ιταλική ρακέτα, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 41-41.

Κομβικός Ναν, νέο “διπλό” και αγωνία για Λεσόρ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με τρεις χειριστές (Σλούκα, Ναν, Γκραντ) και όπως αποδείχθηκε αυτή η επιλογή του Εργκίν Αταμάν λειτούργησε. Οι «πράσινοι» έγιναν πολύ πιο πιεστικοί και αποτελεσματικοί στην άμυνα, καταφέρνοντας να περιορίσουν τη δράση του αντιπάλου. Την ίδια στιγμή, στην επίθεση παρέμειναν συνεπείς και προηγήθηκαν με διαφορά 7 πόντων (48-55). Ούτε αυτή τη φορά, όμως, κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά που είχαν «χτίσει». Μπάρον και Σιλντς, που μέχρι εκείνη την ώρα είχαν μείνει χαμηλά, ενεργοποιήθηκαν στην επίθεση και η Αρμάνι πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (54-55), όμως δεν προσπέρασε. Ο Παναθηναϊκός έμεινε σε θέση οδηγού και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +3 (56-59).

Η αντίδραση της Αρμάνι, ωστόσο, δεν άργησε να έρθει. Οι Ιταλοί μπήκαν δυνατά στην τέταρτη περίοδο και ανέκτησαν το προβάδισμα (61-59), όχι όμως για πολύ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με Γκριγκόνις – Μήτογλου και φυσικά… άμυνα για να μπει σε θέση οδηγού (65-67), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Σε εκείνο το σημείο σήμανε συναγερμός στις τάξεις των «πρασίνων», καθώς ο Λεσόρ είχε άσχημη πτώση στο παρκέ, ύστερα από σκληρό φάουλ του Μέλι και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να συνεχίσει χωρίς τον πρώτο του σκορ, όμως ήταν η στιγμή του Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός πήρε το «όπλο» του στην επίθεση και σε συνδυασμό με τη δουλειά που έκαναν οι συμπαίκτες του στα μετόπισθεν, έστειλε το «τριφύλλι» στο +6 (65-71), 2:50 πριν το τέλος. Ο Σιλντς προσπάθησε να κρατήσει την Αρμάνι ζωντανή και με τρίποντο μείωσε σε 68-71, όμως ο Ναν απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και «καθάρισε» τη δουλειά για τον Παναθηναϊκό (68-76).

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-41, 56-59, 68-76

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα