SerieA: Απόδραση από το «Κ. Καστελάνι» για τη Λάτσιο, σπουδαίο «διπλό» – με ανατροπή – για την Τζένοα!

Με δύο πολύ ενδιαφέροντες αγώνες άνοιξε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Αρχικά, η Λάτσιο είχε ως βασικό στόχο την επιστροφή στα απολύτως θετικά αποτελέσματα και παρά τις όποιες αντιξοότητες τα κατάφερε. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι προσπάθησε και κατάφερε από νωρίς να μπει σε θέση οδηγού, όταν ο Γκεντουζί αξιοποίησε την… αναμπουμπούλα στην αντίπαλη περιοχή και με «ξερό» σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1 στο 9’. Ωστόσο η ατυχία χτύπησε την πόρτα των πρωτευουσιάνων χάνοντας με τραυματισμούς πρώτα τον Ιμόμπιλε (22’) και λίγο μετά τον

Λουίς Αλμπέρτο (25’).

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, ανασυντάχθηκαν, έβγαλαν δυναμική αντίδραση αλλά κάθε φορά που απείλησαν με αξιώσεις την εστία των «Λατσιάλι» ο Προβεντέλ τους είπε «όχι» σε μία από τις καλύτερες βραδιές του!

Με την Έμπολι να ελέγχει τον αγώνα, η Λάτσιο αποφάσισε να παίξει το… «χαρτί» των αντεπιθέσεων και σε μία από αυτές στο 67’ μετά από αρκετές κόντρες εντός περιοχής ο Τζακάνι ήταν αυτός που έκανε το 0-2 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ που επανέφερε την ομάδα του σε θέση με βλέψεις για την κατάληψη μιας εκ των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη.

Ανατροπή σωτηρίας!

Συγκλονιστικό ματς έγινε και στο «Στάδιο Μαπέι», εκεί όπου στην αφετηρία της αναμέτρησης βρέθηκαν δύο ομάδες με 16 βαθμούς έκαστη, μόλις τέσσερις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα του Αλέσιο Ντονίζι μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα, κατέθεσε πάθος και δύναμη ενώ ευτύχησε να προηγηθεί στο 28’ χάρη στον Πιιναμόντι!

Η συνέχεια όμως έμελλε να είναι – εντελώς – διαφορετική. Σταδιακά οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν μέτρα στο γήπεδο, με τον τεχνικό τους να προβαίνει σε διαφοροποιήσεις για να προλάβει την αλλαγή δεδομένων, χάνοντας και τον Θορστεντ με τραυματισμό στο 60’.

Η αλήθεια είναι όμως πως δεν κατάφερε πολλά. Η επιθετική ορμή και το πείσμα της ομάδας του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο επιβραβεύτηκε αρχικά στο 64’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκούντμουνσον, φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα ενώ στο 87’ ο… σκόρερ έγινε… δημιουργός, σέρβιρε στον Εκουμπάν για το 1-2, την ολική ανατροπή και το τρίποντο σωτηρίας που φέρνει την Τζένοα επτά βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα