Ζάλγκιρις – Μπάρτσελόνα 80-85: Την… κλείδωσε και την κέρδισε (highlights)

Δύο όψεις είχε το διασκεδαστικό παιχνίδι του Κάουνας. Φαντασμαγορία στο πρώτο ημίχρονο (51-56!), με 16 τρίποντα (10/18 η Μπαρτσελόνα), 31 ασίστ (19 οι φιλοξενούμενοι) και τη Ζάλγκιρις να αντέχει στο σφυροκόπημα και να χάνει μόλις με 5 πόντους στην ανάπαυλα, αφού ο Μπιρούτις έδινε λύσεις απέναντι στον Ερνανγκόμεθ.

Ο υψηλόσωμος Λιθουανός συνέχισε το πάρτι απέναντι στον πολυδιαφημισμένο Ισπανό και η Ζάλγκιρις όχι όνο γύρισε το ματς, αλλά πήρε και προβάδισμα 5 πόντων, 67-62. Ο Γκριμάου έφερε από τον πάγκο τους Λαπροβίτολα – Βέσελι και η διαφορά φάνηκε αμέσως, παρόλα αυτά η Ζάλγκιρις

κράτησε το προβάδισμα, 73-70 στο 30΄.

Η τέταρτη περίοδος ήταν μια σκληρή μάχη σώμα με σώμα. Ο Βέσελι είχε ηγενική παρουσία, ο Μπριθουέλα έδωσε πόντους από τον πάγκο, όμως ο Σμιτς έκανε το 80-77 ακριβώς στα 4 λεπτά για το φινάλε. Έμελλε να είναι οι τελευταίοι πόντοι της Ζάλγκιρις στο παιχνίδι, αφού προεξάρχοντος του Βέσελι (ο οποίος έκανε θραύση και στα ριμπάουντ), η άμυνα με αλλαγές των φιλοξενούμενων απενεργοποίησε τελείως τον Κίναν Έβανς. Με άσφαιρο τον ηγέτη της η Ζάλγκιρις παραδόθηκε και έχασε δεύτερο σερί ματς στον πόντο και πέμπτο συνεχόμενο συνολικά, υποχωρώντας στο 5-11 την ώρα που οι Καταλανοί ανέβαιναν στο 11-5.

Keywords
Τυχαία Θέματα