Βιλερμπάν-Ολυμπιακός 73-85: Έκανε το καθήκον του!

Με την απαραίτητη νίκη από την έδρα της Βιλερμπάν επιστρέφει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, μετά και το 85–73 με το οποίο επιβλήθηκε στη 16η στροφή της Euroleague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «έπρεπε» να πάρουν αυτό το αποτέλεσμα και το κατάφεραν χάρις την εκπληκτική τριάδα των Αμερικανών του!

Ο Πίτερς άνοιξε τον… χορό (17π.), ο ΜακΚίσικ τον ανέλαβε στη

δεύτερη περίοδο σκοράροντας όλους τους πόντους εκεί (13π.) και ο Κάνααν τον «έκλεισε» πετυχαίνοντας κομβικά καλάθια όταν έπρεπε (19π.)! Εξαιρετικός και ο τέταρτος της… παρέας, Γουίλιαμς-Γκος (11π.).

Από την απέναντι πλευρά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν την έκπληξη, όμως γνώρισαν άλλη μία ήττα. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Καμπαρό και Λι που είχαν από 16 πόντους έκαστος, ενώ τους ακολούθησαν σε απόδοση οι Σκοτ (12π.) και Λοβέρν (10π.).

Τέλος, από κοντά παρακολούθησε το ματς και ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Με Άλεκ(ο) και τρίποντα!

«Ζεστός» μπήκε στο ματς ο Λι για τη Βιλερμπάν, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να σκοράρει τους πέντε εκ των επτά πρώτων πόντων της Βιλερμπάν, για το 7-4 της ομάδας του στο 4’.

Όμως σε ένα λεπτό το σκορ γύρισε… τούμπα, χάρις στον Πίτερς που «απάντησε» με οκτώ δικούς του, για το 10-7 στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ με 4:59 για το τέλος του δεκαλέπτου.

Ύστερα από αυτό το σύνολο του Ποτσέκο ισοφάρισε σε 16-16, έχοντας μπροστάρη τον Σκοτ. Ο Κάνααν με διαδοχικά τρίποντα (ένα πριν την ισοπαλία και ένα μετά) και ο Γκος με γκολ-φάουλ έκαναν το 22-16 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Λι από την γραμμή των βολών μείωσε σε 22-18 και στην τελευταία επίθεση ο Παπανικολάου σκόραρε στη λήξη της περιόδου για το 25-18 στο 10’! Έτσι οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το αρχικό κομμάτι του αγώνα με 4/9 τρίποντα!

Η… σκυτάλη στον ΜακΚίσικ

Από εκεί που σταμάτησαν συνέχισαν στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι άρχισαν να διευρύνουν τη διαφορά.

Την… σκυτάλη από τον Πίτερς πήρε ο Σακίλ ΜακΚίσικ, που σκόραρε με διαδοχικά τρίποντα και γκολ-φάουλ, φτάνοντας τους 9 δικούς του.

Έτσι έστειλε τον Ολυμπιακό στο +10 στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ του 16’, 41-31! Αμέσως μετά τη διακοπή ο Λαρεντζάκης την ανέβασε κι άλλο, στο +12.

Ο ΜακΚίσικ ήταν ασταμάτητος και έπαιξε μια εξαιρετική άμυνα, έκλεψε την μπάλα και πέτυχε το 47-35 στο 18’! Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, αφού με δύο εύστοχες βολές έφτασε τους 13 προσωπικούς πόντους.

Φανταστική περίοδο από τον πολύπειρο άσο, που όπως τόνισε και ο Δημήτρης Καρύδας στη μετάδοσή του «he is back»…

Έτσι το σκορ ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 49-37 υπέρ των Πειραιωτών!

Πίτερς ξανά – Αϊζάια… χόρευε!

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι επέστρεψε από τα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός, σκοράροντας 10 πόντους σε τρία λεπτά!

Οι επτά εξ αυτών μάλιστα ήρθαν δια χειρός Πίτερς, που έφτασε τους 15, στέλνοντας τη διαφορά στο +18 και το 59-41, με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του σε εκείνο το σημείο.

Βέβαια το επόμενο τρίλεπτο ήταν κακό για τους Πειραιώτες, με τη Βιλερμπάν να «τρέχει» ένα 8-0 και να μειώνει σε 59-49 στο 26’. Και όπως μπορείτε να φανταστείτε, ακολούθησε τάιμ άουτ από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος ήταν έξαλλος με τους παίκτες του.

Βέβαια αυτό δεν είχε άμεση ανταπόκριση, με τη διαφορά να «πέφτει» στους επτά με γκολ-φάουλ του Καχούντι, 59-52! Ο Κάνααν ήταν εκείνος που «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο και την επανέφερε σε διψήφια τιμή στο 27’.

Και εν συνεχεία σκόραρε δύο φορές στη σειρά από τα 6.75, για το 68-52 των «ερυθρόλευκων» στο 29’. Με άλλα λόγια, μπήκε στη… ζώνη του λυκόφωτος, έχοντας 9 σε δύο λεπτά!

Ακολούθησε ένα ακόμη από τον Πίτερς για το 71-52, αλλά με ένα 5-0 το οποίο ολοκληρώθηκε με «τυχερό» τρίποντο του Λι με ταμπλό στη λήξη του δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός «έκλεισε» την περίοδο όντας μπροστά 71-57.

Κέρδισε με Κάνααν, παρά τα… αντιαθλητικά φάουλ!

Η Βιλερμπάν επέμενε και προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα στην τέταρτη περίοδο, με τους Πετρούσεφ και Γκος να την κρατούν σε διψήφια.

Ακολούθησε το αντιαθλητικό στον Σέρβο πάνω στο τρίποντο και φάουλ του Λι, με το οποίο οι Γάλλοι έκαναν το σκορ 77-67 στο 35’. Ο Μπαρτζώκας διαμαρτυρήθηκε έντονα για αυτή την απόφαση, έκανε challenge, το οποίο εν τέλει δε δικαιώθηκε.

Στην επόμενη επίθεσή τους οι Πειραιώτες έβγαλαν την άμυνα, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν στη δική τους, με το τάιμ άουτ στο 36’ να φέρνει την αναμέτρηση στο τελευταίο της κομμάτι.

Ύστερα από αυτό ο Κάνααν πέτυχε τέσσερις σερί και έφερε ξανά το +12, 81-69, δείχνοντας να… καθαρίζει την υπόθεση-νίκη για την ομάδα του.

Ο Φαλ έκανε νέο αντιαθλητικό πάνω στον Λι με 2:10 για το τέλος και η διαφορά «έπεσε» στους οκτώ, 81-73. Αλλά το δίποντο του Πίτερς και εκείνο του Γκος έγραψαν το τελικό σκορ υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 37-49, 57-71, 73-85

Η στατιστική του ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα