Στην "οκτάδα" η Λαμία!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για ένα μικρό ποδοσφαιρικό ...θαύμα με πρωταγωνιστή τον Βιγιαφάνιες, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Η Λαμία άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, είχε τις στιγμές της στο παιχνίδι και με κορυφαίο παίκτη τον Πίτι, κατάφερε να αποκλείσει έναν μεγάλο αντίπαλο και να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση.

Έχασε τα ...
άχαστα!

Επιθετικός μονόλογος ήταν για τον Παναθηναϊκό το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι Πράσινοι ήταν κυρίαρχοι στο γήπεδο, προσπάθησαν με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας να κάμψουν την αντίσταση της Λαμίας και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν στο γήπεδο με στόχο να διατηρήσουν απαραβίαστη την εστία τους και να υπερασπιστούν το σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι, ενώ απείλησαν τους γηπεδούχους κυρίως με αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους γηπεδούχους στο 6ο λεπτό. Ο Μολίνς συνεργάστηκε με τον Μουνιέ στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο το αδύναμο πλασέ του Γάλλου εξτρέμ δεν αιφνιδίασε τον Παπαδόπουλο. Η Λαμία απείλησε στο 11ο λεπτό με σέντρα σουτ του Βασιλαντωνόπουλου, ενώ ο Άλτμαν έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από την εστία της Λαμίας στο 14ο λεπτό.

Οι Πράσινοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 15ο λεπτό, καθώς οι Άλτμαν και Μουνιέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και ο Άλτμαν με γυριστό σουτ στο 24ο λεπτό απείλησε εκ νέου τον Παπαδόπουλο, ενώ η Λαμία έχασε τεράστια ευκαιρία με κοντινό πλασέ του Ακόστα στο 29' μετά από εξαιρετική πάσα του Πίτι.

Μακρινό και άστοχο ήταν το σουτ του Χίλιεμαρκ στο 32', ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία στο 40ο λεπτό, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ, οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αδράνεια στην άμυνα της Λαμίας.

Στο 41' ο Μουνιέ αστόχησε από πλάγια θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μολίνς σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, αφού δεν μπόρεσε σε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο να νικήσει τον τερματοφύλακα της Λαμίας και να σκοράρει.

Νέα ευκαιρία για τους Πράσινους στο 45' με τον Μουνιέ να μην καταφέρνει από καλή θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων με κεφαλιά - "ψαράκι" και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Ένα γκολ δεν ήταν αρκετό...

Το τέμπο έπεσε στο δεύτερο μέρος, ενώ η Λαμία έκλεισε τους κενούς χώρους και είχε μεγαλύτερη σταθερότητα στο αμυντικό κομμάτι.

Με σουτ του Βιγιαφάνιες στο 52' απείλησε ο Παναθηναϊκός τη Λαμία στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο οι Πράσινοι ήταν φλύαροι στο επιθετικό κομμάτι και δεν κατάφεραν να προβληματίσουν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους.

Στο 64' η Λαμία έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Πίτι, όταν ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε λάθος του Αυλωνίτη και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Τριφυλλιού, ενώ στο 67' η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ απείλησε ξανά με σουτ του Ακόστα, όμως ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα.

Νέα ευκαιρία για το Τριφύλλι στο 71' με άστοχο σουτ του Ινσούα, ενώ οι Πράσινοι δικαιώθηκαν για την επιμονή τους λίγα λεπτά αργότερα.

Ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε το κόρνερ στο 74', ο Κουλιμπαλί έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Μουνιέ από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλο και έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Ουζουνίδης ανακάτεψε την τράπουλα και πήρε επιθετικά ρίσκα, οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμα περισσότερο τη Λαμία και απείλησαν στο 78' με δυνατό σουτ του Βιγιαφάνιες και στο 79' με κεφαλιά του Δώνη.

Στο 80' ο Δώνης ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, καθώς δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χατζηγιοβάνη, ενώ στο 87' ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα μετά από δυνατό σούτ του Χίλιεμαρκ.

Το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη, βρήκε παίκτες και τεχνικό επιτελείο της Λαμίας να γιορτάζουν μια σπουδαία πρόκριση, ενώ οι Πράσινοι αποχώρησαν με ένα ζεστό χειροκρότημα από τους οπαδούς του Τριφυλλιού, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Ουζουνίδη.

Παναθηναϊκός - Λαμία (2η αγωνιστική - 3η φάση Κυπέλλου Ελλάδας) 1-0

Διαιτητές: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί Διαιτητές: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)
Τέταρτος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Αντωνίου (Αθηνών)
Σκόρερ: 74' Μουνιέ
Κίτρινες κάρτες: 30' Κουρμπέλης, 36' Βιγιαφάνιες, 60' Μολίνς, 62' Αυλωνίτης, 89' Ινσούα - 25' Όμο, 67' Πίτι, 70' Κουτρομάνος
Κόκκινη κάρτα: -

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Αυλωνίτης (77' Πίσπας), Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης (58' Δώνης), Χίλιεμαρκ, Μουνιέ, Άλτμαν (58' Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνιες, Μολίνς

Λαμία: (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79' Τσούκαλος), Αναστασιάδης, Αναστασόπουλος(60' Κουτρομάνος), Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι (86' Βουό)
Keywords
Τυχαία Θέματα