Τα παιδία… μαθαίνει για την αειφορία από εκπαιδευτικό βίντεο της ΕΔΟΚ

Ποιοι είναι οι κηπουροί της φύσης; Ποιοι βοηθούν στηνπρόληψη των πυρκαγιών; Μπορεί η παραγωγή κρέατος να προστατεύει το περιβάλλον;Σε αυτά και πολύ περισσότερα ερωτήματα δίνει απαντήσεις το βίντεο της ΕΔΟΚ γιατην αειφόρο αιγοτροφία και προβατοτροφία στο πλαίσιο του προγράμματος Signed byNature. Το εκπαιδευτικό βίντεο απευθύνεται σε παιδιά και αποτελεί ένα χρήσιμοεργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς χρησιμοποιεί απλή γλώσσα για ναεξηγήσει σύνθετους, αλλά άκρως επίκαιρους όρους όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, ηαειφορία και η εκτατική κτηνοτροφία.

Παράλληλα, το βίντεο περιγράφει με απλό

και κατανοητό τρόποτον «κύκλο της ζωής», δηλαδή τη διασύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στη βιώσιμηαιγοπροβατοτροφία και στη διατήρηση του περιβάλλοντος, των παραδόσεων, τουπολιτισμού και της ελληνικής υπαίθρου.

Στόχος της ΕΔΟΚ, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας του Signed by Nature, είναι τα παιδιά, οιαυριανοί πολίτες που κρατούν τις αποφάσεις του μέλλοντος στα χέρια τους, ναέχουν εγκαίρως ολοκληρωμένη ενημέρωση για τους κρίκους αυτής της πολύτιμης αλλάκαι εύθραυστης αλυσίδας, που αν σπάσει θα έχει συνέπειες στο περιβάλλον και τηζωή μας.

Με «όπλο» το ενημερωτικό βίντεο της ΕΔΟΚ, που συνοδεύεται και από σχετικό έντυπο, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της βιώσιμης παραγωγής κρέατος και να προσεγγίσουν τις έννοιες της κτηνοτροφίας και της αειφορίας, έτσι ώστε να μην παρασύρονται σε εύκολα συμπεράσματα.

Μπορείτε να δείτε εδώ το βίντεο στο κανάλι του Signed by Nature στο YouTube.

The post Τα παιδία… μαθαίνει για την αειφορία από εκπαιδευτικό βίντεο της ΕΔΟΚ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα