Στην τελική ευθεία η μεταρρύθμιση για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές στην Ε.Ε.

16:00 7/4/2020 - Πηγή: meatnews

Δύο Κανονισμοί και μια Οδηγία θα αποτελούν τη μεταρρύθμιση που προωθεί για τον τομέα οδικών μεταφορών η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που είναι γνωστή ως δέσμη μέτρων για την κινητικότητα.Αποτελείται από:

- έναν Κανονισμό που διέπει την πρόσβαση στην αγορά οδικώνεμπορευματικών μεταφορών και στο επάγγελμα του οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων ήεπιβατών,

- έναν Κανονισμό σχετικά με τον μέγιστο χρόνο εργασίας και τιςελάχιστες περιόδους ανάπαυσης για τους οδηγούς και τον εντοπισμό μέσωταχογράφων και

- μια Οδηγία για την αναθεώρηση των απαιτήσεων επιβολής

και τηθέσπιση κανόνων για την απόσπαση των οδηγών.

Τους νέους κανόνες ενέκρινε σήμερα το Συμβούλιο της Ε.Ε. στοχεύοντας να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των οδηγών, να εισαγάγει ειδικούς κανόνες απόσπασης των οδηγών στις διεθνείς μεταφορές και να επικαιροποιήσει τις διατάξεις σχετικά με την πρόσβαση στην αγορά εμπορευματικών μεταφορών.

Οι νομοθετικές πράξεις που εγκρίθηκαν σήμερα, πρέπει τώρα να περάσουν και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε δεύτερη ανάγνωση πριν δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα. Οι δύο Κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ 20 ημέρες μετά τη δημοσίευσή τους και η Οδηγία την επομένη της δημοσίευσής της.

The post Στην τελική ευθεία η μεταρρύθμιση για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές στην Ε.Ε. appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα