Νέα εποχή για τα Σφαγεία Λάρισας μετά την εξαγορά από την «Υιοί Γ. Γαλίκα»

Μία από τις σημαντικότερεςδομές της ελληνικής παραγωγής κρέατος, τα Σφαγεία Λάρισας Α.Ε. εισέρχονται σενέα εποχή μετά την εξαγορά του 100% των μετοχών από την εταιρεία «Υιοί Γ.Γαλίκα».

Με την κίνηση αυτή, η «ΥιοίΓ. Γαλίκα» προχωρά ακόμα ένα βήμα προς την καθετοποίηση της παραγωγής, έχονταςως στόχο τη δημιουργία οικονομίας κλίμακος που θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέσητης στην εγχώρια αγορά κρέατος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρειη εταιρεία

σε σχετική ανακοίνωση ποτ εξέδωσε:

«Το βιομηχανικό σφαγείο Λάρισας δραστηριοποιείται με επαγγελματισμό καιαξιοπιστία από το 1998, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη παραγωγών καιδιακινητών κρέατος από όλη την Ελλάδα. Στο σφαγείο λειτουργούν 3 γραμμέςπαραγωγής (χοιρινά, βοοειδή και αιγοπρόβατα) με ετήσιο δυναμικό τους 10.000τόνους. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης στάβλους, ψυκτικούς θαλάμουςσυντήρησης, τούνελ βαθιάς κατάψυξης και κατάψυξη.

Με βασικό μέλημα την παραγωγή ασφαλών προϊόντων για τον καταναλωτή, όλες οιδιαδικασίες πραγματοποιούνται υπό συνθήκες ορθής υγιεινής πρακτικής, ενώακολουθείται διαδικασία ιχνηλασιμότητας και εφαρμόζονται συστήματα διαχείρισηςποιότητας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ISO και HACCP.

Παράλληλα, το βιομηχανικό σφαγείο Λάρισας με σεβασμό στο περιβάλλον έχειεπενδύσει σε μονάδα αδρανοποίησης (rendering) τωνυποπροϊόντων σφαγής και βιολογικούς καθαρισμούς.

Από την πλευρά τους οι αδελφοί Γαλίκα -τρίτη γενιά στο εμπόριο κρέατος- μεέδρα τη Βέροια Ημαθίας, έχουν δυναμική παρουσία στην αγορά με στεγασμένεςεγκαταστάσεις επεξεργασίας, συντήρησης και τυποποίησης κρέατος συνολικήςέκτασης 2.500 τ.μ. καθώς και ιδιόκτητο στόλο οχημάτων που εξυπηρετεί καθημερινάένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Με την εξαγορά και τις συνέργειες που αναπτύσσονται, η «Υιοί Γ. Γαλίκα» προχωρά ακόμα ένα βήμα προς την καθετοποίηση της παραγωγής, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία οικονομίας κλίμακος που θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη θέση της στην εγχώρια αγορά κρέατος.

Επιπλέον, αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στους Έλληνες παραγωγούς, καθώς η μακρά κτηνοτροφική παράδοση της Θεσσαλίας σε αιγοπρόβατα, βοοειδή και χοίρους, σε συνδυασμό με τη στρατηγική θέση των εγκαταστάσεων του Σφαγείου Λάρισας στον ελληνικό χάρτη θα δημιουργήσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα με πολλαπλά οφέλη για τους παραγωγούς και τους συνεργάτες της εταιρείας».

The post Νέα εποχή για τα Σφαγεία Λάρισας μετά την εξαγορά από την «Υιοί Γ. Γαλίκα» appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα