Σε… δώρο-άδωρο εξελίσσεται η ιδιωτική αποθεματοποίηση στη χώρα μας

Χωρίς νόημα φαίνεται ναείναι η απόφαση που με μεγάλη καθυστέρηση έλαβε το Υπουργείο ΑγροτικήςΑνάπτυξης για υλοποίηση του μέτρου της ενίσχυσης της ιδιωτικής αποθεματοποίησηςστους τομείς αιγοπρόβειου και βόειου κρέατος.

Όπως έχουμε ήδη γράψει ηΚομισιόν έχει λάβει αποφάσεις για ενίσχυση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης αρχήςγενομένης από 7 Μαΐου. Από τότε και μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας δεν είχεανακοινωθεί τίποτα. Μόλις στις 8 Ιουλίου οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ εξέδωσαν

μιασχετική ανακοίνωση και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να απευθύνονται στονΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε όλο αυτό το διάστημαοι ενδιαφερόμενοι στη χώρα μας απλά... περίμεναν. Αρμόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ σεεπικοινωνία που είχε το meatnews.gr δήλωναν ωστόσο ότι δεν παρουσιάσθηκε κανείς ενδιαφερόμενος.

Να όμως που και ενδιαφερόμενοι υπάρχουν και διαδικασίες αποθεματοποίησης έχουν κάνει για αιγοπρόβειο κρέας που δεν διατέθηκε στην πασχαλινή αγορά, αποβλέποντας σε αυτήν τη μικρή ενίσχυση ανά κιλό, ώστε να μετριάσουν τη ζημιά που θα είχαν.

Επιχειρήσεις που έκαναν αυτή τη διαδικασία με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταφέρουν στο meatnews.gr πως άκουσαν έκπληκτοι από τους αρμόδιους ότι η αποθεματοποίηση στην Ελλάδα ξεκινά από... τώρα και στο εξής. Δηλαδή μια απόφαση που ελήφθη για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κορωνοϊού στην αγορά κρέατος, στη χώρα μας έρχεται να εφαρμοστεί κατόπιν... εορτής.

Επειδή το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να επαφίεται σε ερμηνείες και προσωπικές απόψεις, ίσως είναι καλύτερα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να δώσει μια επίσημη απάντηση και λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

The post Σε… δώρο-άδωρο εξελίσσεται η ιδιωτική αποθεματοποίηση στη χώρα μας appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα