Στη Λακωνία ο Σκρέκας για τη Νέα ΚΑΠ

Τομήνυμα ότι η κρίση του κορωνοϊού μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για τηνανάπτυξη του αγροτικού τομέα προς όφελος της περιφέρειας και συνολικά τηςεθνικής οικονομίας, εξέφρασε τη Δευτέρα από τη Λακωνία όπου βρέθηκε οΥφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.

ΟΥφυπουργός επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, στο πλαίσιο τηςδημόσιας διαβούλευσης για την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου για τη νέαΚοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.

Κατάτη διάρκεια της παραμονής του στη Σπάρτη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης,Πρώην Υπουργό,

Πέτρο Δούκα, και τον ΑντιπεριφερειάρχηΛακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, από τους οποίους ενημερώθηκε για τις ανάγκες τουαγροδιατροφικού τομέα στη Λακωνία, καθώς και για θέματα αγροτικών υποδομών.

Στησυνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Σκρέκας, αφού εξήρε την ποιότητα τωνλακωνικών αγροτικών προϊόντων, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του αγροτικούμοντέλου. «Η Λακωνία παράγει εκπληκτικής ποιότητας αγροτικάπροϊόντα. Η συμβολή του αγροτικού τομέα είναι μεγάλη. Στόχος είναι η εξασφάλισηενός αξιοπρεπούς εισοδήματος για τους αγρότες. Το αγροτικό μοντέλο πρέπει νααλλάξει. Η μονοκαλλιέργεια δεν αρκεί. Χρειάζεται “πράσινος” και ψηφιακόςμετασχηματισμός» σημείωσε.

ΟΥφυπουργός αναφέρθηκε στις ελιές Καλαμών και στην οργανωμένη προσπάθεια τηςΚυβέρνησης για την πάταξη των παράνομων Ελληνοποιήσεων. Σε ό,τι αφορά ταεγγειοβελτιωτικά έργα και ειδικότερα τοφράγμα της Κελεφίνας, ανακοίνωσε πως «προχωράμε γρήγορα σεαπαλλοτριώσεις, με σκοπό τη δημοπράτηση του έργου εντός του 2021».

Αργότερα, ο κ. Σκρέκας μετέβη στις Ενώσεις Γεωργικών και Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους αγρότες για τα αιτήματα τους. Στη συνέχεια, κατά την επίσκεψή του στην εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου "SpartaGourmet" είδε ένα ζωντανό παράδειγμα ελληνικής επιχειρηματικότητας η οποία με την κατάλληλη θέληση και επιμονή, μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, το βράδυ, μίλησε στη συνάντηση της Εταιρικής Σχέσης για το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ, όπου και παρουσίασε τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο».

The post Στη Λακωνία ο Σκρέκας για τη Νέα ΚΑΠ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα