Ικανοποίηση ΣΒΕ για αναγνώριση ημερών ασφάλισης των μελών Διοικητικών Συμβουλίων σε Α.Ε.

Ο ΣύνδεσμοςΒιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), με επιστολή που απέστειλε, σήμερα Τετάρτη 29Ιανουαρίου 2020, προς τον ΥπουργόΕργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γ. Βρούτση, μετέφερε τα συγχαρητήριατων επιχειρήσεων μελών του, για την πρόταση της επίλυσης του προβλήματος των ημερών ασφάλισης των μελών ΔιοικητικώνΣυμβουλίων Ανωνύμων Εταιρειών στο επικείμενο νομοσχέδιο αρμοδιότητας τουΥπουργείου.

Ειδικότερα, στονέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τίτλο: «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (e-Ε.Φ.Κ.Α.)», το οποίο έχεικατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση από

το Υπουργείο Εργασίας & ΚοινωνικώνΥποθέσεων, λύνεται το μείζον πρόβλημα των ημερών ασφάλισης των μελώνΔιοικητικών Συμβούλιων.

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων  παρά το γεγονός ότι πλήρωναν εισφορές δεν μπορούσαν να αναγνωρίζουν τις ημέρες ασφάλισής τους, ενώ για την ασφαλιστική τους ικανότητα δίνονταν λύσεις μέσω ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων (η τελευταία παράταση χορήγησης της ασφαλιστικής ικανότητας 2019-2020 δόθηκε με το άρθρο 31 του ν. 4611/2019).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, το συγκεκριμένο θέμα είχε αναδειχθεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια από τον ΣΒΕ, γι’ αυτό και οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την περιφέρεια χαιρετίζουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία.

The post Ικανοποίηση ΣΒΕ για αναγνώριση ημερών ασφάλισης των μελών Διοικητικών Συμβουλίων σε Α.Ε. appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα