Γ. Πισιμίσης: Οι προβληματισμοί, οι προτεραιότητες και οι συναινέσεις της επόμενης μέρας στα Βριλήσσια

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου και η ανάγκη διοικητικής αναδιοργάνωσής του είναι δύο από τους βασικότερους προβληματισμούς του εκλεγμένου δημάρχου Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση, όπως διαφάνηκε στην πρώτη επικοινωνία που είχε το «Ε» μαζί του, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

«Οι πρώτες σκέψεις μου αφορούν το τι ακριβώς θα παραλάβουμε» μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πισιμίσης, συμπληρώνοντας ότι «δεν έχουμε δει ισολογισμό από το οικονομικό έτος 2017 και

μετά». Έτσι, προκειμένου να σχηματίσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου, ο εκλεγμένος δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει κύκλο επαφών τόσο με την απελθούσα διοίκηση, όσο και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Προτεραιότητά του, όμως, είναι και η δημιουργία ενός σύγχρονου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), που θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των διοικητικών δομών, ένα θέμα που θα δούμε να έρχεται από τα πρώτα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας περιόδου.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα του Γ. Πισιμίση είναι ήδη πιεστικό, αφού έχουν ενταθεί οι επαφές του με φορείς της πόλης, το Σωματείο Εργαζομένων, αλλά και τις επιμέρους δημοτικές διευθύνσεις. «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο» μας λέει ο εκλεγμένος δήμαρχος, που θέτει ως άμεσες προτεραιότητες της θητείας του να ανατάξει την καθαριότητα και την υπηρεσία Πρασίνου σε όλα τα επίπεδα και να προχωρήσει γρήγορα στις πρώτες τεχνικές παρεμβάσεις αποκατάστασης των πεζοδρομίων και των δρόμων, ώστε να αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια στα Βριλήσσια.

Από εκεί και πέρα, ψηλά στην ατζέντα του βρίσκονται τα θέματα επανασύστασης τόσο της Δημοτικής Αστυνομίας, όσο και της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Αυτά σε ό,τι αφορά το εσωτερικό του Δήμου, γιατί παράλληλα ο κ. Πισιμίσης οργανώνει σειρά επαφών και συναντήσεων με κυβερνητικούς παράγοντες και φορείς της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να συζητήσει σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Βριλησσίων.

Τέλος, παρά την άνετη πλειοψηφία που του εξασφάλισε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο το μεγάλο ποσοστό που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές, ο εκλεγμένος δήμαρχος δείχνει διάθεση συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις. «Θα επιδιώξουμε επαφή με όλους του επικεφαλής των παρατάξεων. Προσωπικά πιστεύω πολύ στην έννοια της συνεργασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο» μας τόνισε ο κ. Πισιμίσης και πρόσθεσε: «Η διοίκησή μας δεν θα κλειστεί στο στενό παραταξιακό της καβούκι, ούτε θα περιοριστεί στην πλειοψηφία που έχει σχηματιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απεναντίας, θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις, ιδίως σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην πόλη μας». 

The post Γ. Πισιμίσης: Οι προβληματισμοί, οι προτεραιότητες και οι συναινέσεις της επόμενης μέρας στα Βριλήσσια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα