Στα χαρτιά παραμένει ακόμη το ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς, την ώρα που το αντίστοιχο σχολείο στην Αγία Παρασκευή δεν χωρά άλλους μαθητές

Στο θέμα του αγώνα που έχει ξεκινήσει από το 2019 προκειμένου να βρεθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το υπερτοπικό και μοναδικό στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Αγίας Παρασκευής επανέρχεται η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων της πόλης.

Ένας αγώνας που πέρασε από πολλά… κύματα, έως τις 10 Αυγούστου 2023, οπότε και το

Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση νέου ΕΝΕΕΓΥΛ στα όρια του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει στο σχολικό κτήριο που φιλοξενείται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας. Μάλιστα, στις 25 Οκτωβρίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 6168/25-10-2023 η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς.

Δυστυχώς, όμως, οι ενδιαφερόμενοι γονείς δεν μπορούν να πανηγυρίσουν τη νίκη τους, αφού το σχολικό κτήριο που θα υποδεχτεί τους μαθητές/μαθήτριες του νέου ΕΝΕΕΓΥΛ ακόμα φιλοξενεί τους μαθητές/τριες  ου 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας, καθώς η ΚΤ.ΥΠ. δεν έχει ακόμα παραδώσει το δικό τους σχολικό κτήριο.

Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να μη μείνει στα χαρτιά η ίδρυση του τόσου αναγκαίου σχολείου, καλεί ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια, Δήμο Κηφισιάς και ΚΤ.ΥΠ. να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παράδοση του 1ου Δημοτικού Ν. Ερυθραίας. Την ίδια στιγμή, καλεί για συνέχεια του αγώνα για τον σχεδιασμό, την αξιολόγηση και αξιοποίηση του χώρου της ΑΣΠΑΙΤΕ, για την ανέγερση του ιδρυμένου στα χαρτιά ΕΝΕΕΓΥΛ Αμαρουσίου, καθώς και για συγκρότημα σχολείων Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας ΠαρασκευήςΛήψη

The post Στα χαρτιά παραμένει ακόμη το ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς, την ώρα που το αντίστοιχο σχολείο στην Αγία Παρασκευή δεν χωρά άλλους μαθητές appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς, Αγία Παρασκευή,eneegyl kifisias, agia paraskevi