Βουλή: Το νέο προεδρείο-Χωρίς αντιπροέδρους Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

17:02 4/7/2023 - Πηγή: Reporter

Πέρα από τον κ. Κωνσταντίνο Τασούλα που εξελέγη πρόεδρος της Βουλής με 249 ψήφους, εξελέγησαν αντιπρόεδροι της Βουλής ανά κόμμα, με τη Νίκη, την Πλεύση Ελευθερίας και τους Σπαρτιάτες να μη συγκεντρώνουν τον απαραίτητο αριθμό ψήφων, ενώ εξελέγησαν και κοσμήτορες και γραμματείς.

Αναλυτικά στην ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους:

Για τη θέση του Α Αντιπροέδρου
της Βουλής, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) έλαβε 269 υπερ έναντι 30 «παρών»Για Β Αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ) πήρε 269 υπερ και 30 παρώνΓια Γ αντιπρόεδρος ο κ. Θανάσης Μπούρας (ΝΔ) έλαβε 269 υπερ και 30 παρώνΓια Δ αντιπρόεδρος η κυρία Ολγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 270 υπερ και 30 παρώνΓια Ε αντιπρόεδρος ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) συγκέντρωσε 270 υπερ και 30 παρώνΓια Στ αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) έλαβε 269 υπερ και 30 παρώνΓια Ζ αντιπρόεδρος ο Πέτρος Δημητριάδης (Σπαρτιάτες) πήρε 25 υπερ και 275 παρών (δεν εκλέγεται)Για Η αντιπρόεδρος ο Βασίλης Βιλιάρδος (Ελληνική Λύση) έλαβε 256 υπερ και 44 παρώνΓια Θ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Αποστολάκης (Νίκης) συγκέντρωσε 31 υπερ και 269 παρών (δεν εκλέγεται)Για Ι αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Χουρδάκης (Πλεύση Ελευθερίας) πήρε 95 υπερ και 205 παρών (δεν εκλέγεται)

Αναφορικά με το αξίωμα των κοσμητόρων ο Βασίλειος - Νικόλαος Υψηλάντης και ο Βασίλης Γιόγιακας που είχαν προταθεί από τη ΝΔ συγκέντρωσαν από 270 ψήφους ο καθένας ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν παρών.

Η Μαρίνα Κοντοτόλη, προταθείσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το αξίωμα του κοσμήτορα συγκέντρωσε 270 ψήφους ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν παρών.

Από τη ΝΔ προτάθηκαν για το αξίωμα των γραμματέων ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, η Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο Γιώργος Βρεττάκος και ο Σπυρίδων Κουλκουδίνας που έλαβαν από 270 ψήφους ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν παρών.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Παππάς έλαβε 270 ψήφους και 30 βουλευτές ψήφισαν παρών.

Από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έλαβε 270 ψήφους και 30 ψήφισαν παρών.

ΒουλήΠΡΟΕΔΡΕΙΟΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣνίκηΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣΚΚΕΣΥΡΙΖΑΠασοκΝΔΕλληνική Λύση
Keywords
Αναζητήσεις
vouli-to-neo-proedreio-choris-antiproedrous-spartiates-niki-kai-plefsi-eleftherias.htm
Τυχαία Θέματα