Ρωσικό πετρέλαιο: Η Τουρκία ο κορυφαίος προορισμός και τον Ιούνιο

Ο κορυφαίος προορισμός για το ρωσικό πετρέλαιο αναμένεται να παραμείνει και τον Ιούνιο η Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων, η δυναμικότητα πρωτογενούς διύλισης πετρελαίου που διακινείται μέσω θαλάσσης της Ρωσίας εκτιμάται ότι

θα μπορούσε να ανέλθει τον Ιούνιο σε 4,029 εκατομμύρια τόνους έναντι 4,95 εκατομμυρίων τόνων τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα, η Ρωσία έχει αποστείλει περίπου 0,9 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου στην Τουρκία έναντι 1,0 εκατομμυρίου τόνων τον προηγούμενο μήνα. Στο μεταξύ, και η Βραζιλία συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου μέσω θαλάσσης, έχοντας λάβει περίπου 280.000 τόνους από την αρχή του τρέχοντος μήνα έναντι 450.000 τόνων τον Μάιο.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής τον Ιούνιο περίπου 550.000 τόνοι πετρελαίου έχουν κατευθυνθεί από τα ρωσικά λιμάνια προς την Αφρική, κυρίως προς την Γκάνα, το Μαρόκο και το Τόγκο. Τον Μάιο, οι εξαγωγές πετρελαίου από τα ρωσικά λιμάνια προς την Αφρική ανήλθαν συνολικά σε περίπου 575.000 τόνους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters με βάση τα στοιχεία της Refinitiv.

Τέλος, σημειώνεται ότι τον Μάιο η Ρωσία απέστειλε περίπου 410.000 τόνους πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, αλλά μέχρι στιγμής τον Ιούνιο δεν υπάρχουν ενδείξεις για την αποστολή φορτίων προς το βασίλειο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

ΤΟΥΡΚΙΑΠΕΤΡΕΛΑΙΟΡωσίαεξαγωγές
Keywords
Τυχαία Θέματα