Πρώτη εμφάνιση του Βλ. Πούτιν μετά την ανταρσία της Wagner

Για πρώτη φορά μετά το τέλος της εξέγερσης των μισθοφόρων της Wagner εμφανίστηκε σήμερα Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθυνόμενος, σε βίντεο που μετέδωσε το Κρεμλίνο, σε φόρουμ για τη βιομηχανία και τη νεολαία.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο να κάθεται σε ένα γραφείο, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατό να μπορεί να προσδιοριστεί πού και πότε γυρίστηκε. Στην προσφώνησή του, όπου -σύμφωνα με το Reuters- συγχαίρει τους συμμετέχοντες στο φόρουμ, δεν αναφέρει την ένοπλη ανταρσία

αλλά κάνει λόγο για «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η βιομηχανία λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Ο Πούτιν απηύθυνε διάγγελμα στον ρωσικό λαό προχθές Σάββατο χαρακτηρίζοντας την ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner «πισώπλατη μαχαιριά» και δεσμευόμενος να τη συντρίψει.

Δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο δημόσια για τη συμφωνία που επακολούθησε και ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η οποία φάνηκε να εκτονώνει την κρίση και να αποτρέπει μια πιθανή αιματοχυσία, επιτρέποντας στους μαχητές της Wagner να επιστρέψουν στους στρατώνες και στον ηγέτη τους Γεβγκένι Πριγκόζιν να μεταβεί στη Λευκορωσία.

Εξάλλου, ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσί, ο οποίος εξέφρασε πλήρη υποστήριξη στη ρωσική ηγεσία μετά την αποτυχημένη ανταρσία  της Wagner, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Ο Ιρανός πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στους Ρώσους ηγέτες στο πλαίσιο των γεγονότων της 24ης Ιουνίου» ανέφερε το Κρεμλίνο. Ο Πούτιν έλαβε επίσης την «υποστήριξη» του εμίρη του Κατάρ, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

Keywords
Αναζητήσεις
proti-emfanisi-tou-vl-poutin-meta-tin-antarsia-tis-wagner.htm
Τυχαία Θέματα