S&P: Μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομικά στοιχεία στο επίκεντρο της επόμενης αξιολόγησης

«Τέλος» στους πιθανούς κινδύνους πολιτικού αδιεξόδου στην Ελλάδα, βάζει το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, σύμφωνα με σύντομο σχόλιο της Standard & Poor's.

Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι ενόψει της προγραμματισμένης αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία έχει οριστεί στις 20 Οκτωβρίου 2023, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μεταρρυθμίσεις και οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.

Το κεντροδεξιό

κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της Κυριακής, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

Κατά συνέπεια, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της υπέρ της ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του χρόνου διεκπεραίωσης των υποθέσεων στα δικαστήρια και του εκσυγχρονισμού του ρυθμιστικού πλαισίου για τις κρατικές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων. Οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της ελκυστικότητας της Ελλάδας για επενδύσεις.

Τέλος, η S&P θυμίζει ότι θα επανεξετάσει την αξιολόγηση BB+ της Ελλάδας στις 20 Οκτωβρίου και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα θα είναι οι βασικοί παράγοντες που θα λάβουμε υπόψη μας στην επόμενη απόφασή μας για την αξιολόγηση της Ελλάδας».

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ

Standard &Poor'sΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜητσοτακηςεπενδυτική βαθμίδα
Keywords
Τυχαία Θέματα