Πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια: Οι φλόγες έφτασαν στη Νέα Ζωή-Καίγονται σπίτια

Εκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε τη Δευτέρα (17/7) στα Δερβενοχώρια, με τις φλόγες να έχουν φτάσει σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φλόγες πέρασαν και στη Νέα Ζωή, όπου επίσης καταστράφηκαν κατοικίες, ενώ κινδυνεύει και η περιοχή Αγία Σοφία όπου αστυνομικοί απομακρύνουν κατοίκους. Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για εκκένωση και στους οικισμούς Πουρνάρι, Πανόραμα, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι και Νέος Πόντος.

Ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μιλώντας στην

ΕΡΤ έκανε λόγο για τον απόλυτο εφιάλτη. «Κινδυνεύει να μπει η φωτιά και στο κέντρο της πόλης της Μάνδρας. Κινδυνεύει να καεί το δάσος. Εκλιπαρώ για πυροσβεστικά, για εναέρια μέσα» τόνισε.

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια έχει ελεγχθεί στα νότια στην περιοχή του Τιτάνα και οι επιχειρήσεις των επίγειων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, καθώς υπάρχει πυκνό δάσος.

Την ίδια ώρα οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της πυκνότητας του δάσους και του δύσβατου της περιοχής. Λίγο πριν τις 11 διεκόπη η κυκλοφορία και στην Παλαία Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών.

Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από σημείο μεταξύ των χωριών Πάνακτος και Πράσινο, καίγοντας το δάσος Παλαδώνη. Το δύσβατο του σημείου καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσέγγιση από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, πολλαπλασιάζοντας την επικινδυνότητα για τα πληρώματα των μέσων που ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης.

ΒίλιαΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑφωτιάΠυροσβεστικήΝΕΑ ΖΩΗ ΜΑΝΔΡΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
pyrkagia-sta-dervenochoria-oi-floges-eftasan-sti-nea-zoi-kaigontai-spitia.htm
Τυχαία Θέματα