Στην Πολιτική Προστασία ο Μητσοτάκης- Αυξάνονται τα εναέρια μέσα

Στο συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας μετέβη εσπευσμένα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας νωρίτερα από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των πυρκαγιών, οι οποίες μαίνονται από χθες σε πολλά σημεία της χώρας.

Στη σύσκεψη που διήρκεσε περίπου μισή ώρα ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε

από τον αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα με κύρια την φωτιά στα Δερβενοχώρια όπου οι προσπάθειες των δυνάμεων επικεντρώνονται στην περιοχή της Νέας Ζωής Μάνδρας και του οικισμού των Ποντίων Ελευσίνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Βαγγέλης Τουρνάς, ο Άκης Σκέρτσος, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Θανάσης Κοντογεώργης και ο Βασίλης Παπαγεωργίου. Μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός δεν έκανε δήλωση.

Ταυτοχρόνως με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις εναέριες δυνάμεις αεροπυρόσβεσης στο μέτωπο της Μάνδρας όπου μέχρι τις 17:30 επιχειρούσαν τέσσερα αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα και το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Μισή ώρα πριν τις 18:00, έλαβαν εντολή απογείωσης για τα πύρινα μέτωπα στη Μάνδρα ακόμη τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ακόμη ένα ελικόπτερο τύπου Ericsson.

Χθες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες θα δοθούν άμεσα. «Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜητσοτακηςφωτιέςΠολιτική ΠροστασίαΕΝΩΜΕΡΩΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
stin-politiki-prostasia-o-mitsotakis--afxanontai-ta-enaeria-mesa.htm
Τυχαία Θέματα