Άγγιξε χαμηλό μήνα το Bitcoin- Στα «κόκκινα» τα κρυπτονομίσματα

Αρνητικό κλίμα επικρατεί την Τρίτη (18/7) στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με την θετική επίδραση που είχε η μερική νίκη της Ripple εναντίον της SEC με δικαστική απόφαση την περασμένη εβδομάδα να αποτελεί… μακρινή ανάμνηση.

Το Bitcoin έπεσε ακόμα και στα 29.650 δολάρια στο Bitstamp για πρώτη φορά από τις 30 Ιουνίου. Κατάφερε να ανακτήσει τις περισσότερες απώλειες, αλλά και πάλι διαπραγματεύεται οριακά κάτω από τα 30.000 δολάρια.

Το Bitcoin εκτινάχθηκε στο υψηλό των 31.700 δολαρίων την περασμένη Πέμπτη, αφού το

Περιφερειακό Δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης έκρινε ότι η πώληση των tokens XRP της Ripple σε ανταλλακτήρια και μέσω αλγορίθμων δεν συνιστούσε επενδυτικές συμβάσεις.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Βitcoin μπορεί να συνεχίσει να παρουσιάζει πτώση κάτω από αυτό το όριο έως ότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφασίσει εάν θα εγκρίνει μία από τις πολλαπλές αιτήσεις για spot Βitcoin ETF που υπέβαλαν κολοσσοί των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock, τον περασμένο μήνα. Αυτές οι αιτήσεις προκάλεσαν μια απότομη αύξηση στα μέσα Ιουνίου στις τιμές του Bitcoin, αλλά και άλλων κρυπτονομισμάτων που αναζητούν έναν καταλύτη τιμών.

Ωστόσο, η SEC, η οποία έχει απορρίψει αρκετές αιτήσεις spot BTC τα τελευταία δύο χρόνια, είναι απίθανο να αποφασίσει σύντομα, δεδομένου του… αβίαστου ρυθμού των προηγούμενων αποφάσεών της. Ο οργανισμός εξακολουθεί να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις προτάσεις.

«Υπάρχει συνεχής εστίαση αποκλειστικά στις ΗΠΑ (ETF)», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς για την εταιρεία παραγωγής συναλλάγματος Oanda στο CoinDesk. «Οι άνθρωποι δεν θα είναι τόσο αισιόδοξοι μέχρι να λάβουμε μια περαιτέρω ενημέρωση ότι θα προχωρήσει το πλάνο για αυτό το ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να δούμε πολλά μπρος-πίσω προτού μάθουμε την απόφαση της SEC», συμπλήρωσε.

Ο Moya επεσήμανε επίσης «κάποια πρόοδο στις μικρές εταιρείες κρυπτογράφησης που βρίσκουν τράπεζες που μπορούν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση των συναλλαγών, καθώς η Customers Bancorp αναδείχθηκε κερδισμένη από την πτώση της Signature Bank και της Silvergate Capital Corp».

«Το εύρος του Βitcoin των 29.500 και 31.500 δολαρίων μπορεί να διαρκέσει έως ότου υπάρξει κάποιο μεγάλο γεγονός στην αγορά κρυπτογράησης», πρόσθεσε.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin έχει μειωθεί κάτω από τα 585 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει ενισχυθεί ελαφρώς στο 48,6%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει χάσει λίγο περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα και βρίσκεται πάνω από 1,2 τρισεκατομμύριο δολάρια στο CMC.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Βitcoin υποχωρεί 0,57% στα 29.888,65 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 0,61% στα 1.891,96 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κατρακυλά 6,74% στα 24,86 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 1,87% στο 0,30405000 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 0,65% στα 5,19 δολάρια, το Dogecoin χάνει 1,18% στο 0,06815657 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει απώλειες 1,45% στο 0,00000765 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαethereum
Keywords
Αναζητήσεις
angixe-chamilo-mina-to-bitcoin--sta-kokkina-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα