Wall Street: Υποτονικό κλίμα μετά τα στοιχεία για το λιανεμπόριο

Μεικτά πρόσημα σημειώνουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,10% στις 34.552,30 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,18% στις 4.514,56 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 0,93% στις 14.244,95 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οριακή άνοδο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ,

ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Έτσι, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,2%, παρουσιάζοντας ωστόσο μείωση από το 0,5% του Μαΐου.

Οι λιανικές πωλήσεις εξαιρουμένων αυτοκινήτων επιβράδυναν επίσης στο 0,2% από το 0,3% του προηγούμενου μήνα.

Στα επιχειρηματικά νέα, η BofA δημοσίευσε σήμερα οικονομικά μεγέθη υψηλότερα από το αναμενόμενο, χάρη στα έσοδα από τους τόκους, μετά την αύξηση των επιτοκίων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ σημείωσε κέρδη 7,10 δισ. δολάρια ή 88 σεντς ανά μετοχή από 5,93 δισ. δολάρια ή 84 σεντς ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές και έσοδα 25,33 δισ. από εκτίμηση για 25,05 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, σημαντική πτώση της τάξεως του 18% παρουσίασε στα κέρδη της η Morgan Stanley για το β' τρίμηνο, λόγω των αδύναμων επιδόσεών της στα επιχειρηματικά deals. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα καθαρά κέρδη διολίσθησαν κατά 18% και έφτασαν τα 2,05 δισ. δολάρια ή 1,24 δολάρια ανά μετοχή.

Στο μεταξύ νέο «καμπανάκι» για την παγκόσμια οικονομία χτύπησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σημειώνοντας ότι οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες, ενώ παράλληλα ο αγώνας στο πεδίο του πληθωρισμού δεν είχε φτάσει στο τέλος του.

Οι αυξημένες τιμές των τροφίμων και των λιπασμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, ειδικά για τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος για τα οποία η επισιτιστική ανασφάλεια και ο υποσιτισμός είναι πλέον πολύ πιο επίμονα γεγονότα, σημείωσε.

Wall StreetδείκτεςΗΠΑλιανικές πωλήσεις
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-ypotoniko-klima-meta-ta-stoicheia-gia-to-lianeborio.htm
Τυχαία Θέματα