Μεικτά πρόσημα στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Σταθερά πάνω από τα 30.000 δολάρια διατηρείται το Bitcoin και την Τετάρτη (12/7), προσπαθώντας να πιάσει το πολυπόθητο όριο των 31.000 δολαρίων.

Τα δεδομένα της Coinglass δείχνουν ότι τις τελευταίες 12 ώρες σημειώθηκαν ελαφρώς περισσότερες long ρευστοποιήσεις από τις short ρευστοποιήσεις, με ρευστοποιήσεις 7 εκατομμυρίων δολαρίων και 6,73 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον όλων έχει στραφεί στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

τον Ιούνιο που αναμένεται μέσα στην ημέρα.

«Η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, περιμένοντας σήματα αύξησης των τιμών μετά από επιβράδυνση ή παύση των αυξήσεων επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η οποία θα χαρακτηριζόταν από εισροή ρευστότητας», δήλωσε ο Ether Chen επικεφαλής χρηματοοικονομικός αναλυτής της Bybit, στο CoinDesk.

Ο Chen είπε ότι η ομάδα της Bybit αναμένει μια πιθανή ανάκαμψη της τιμής της αγοράς το τέταρτο τρίμηνο, αλλά μια πλήρης ανοδική αγορά ενδέχεται να μην συμβεί μέχρι το 2024. Αυτή η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από τη διακοπή των αυξήσεων των επιτοκίων, το halving του Bitcoin και την επίλυση των ρυθμιστικών ζητημάτων.

Ο Tim Frost, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας ψηφιακού πλούτου Yield App επισημαίνει την επιβράδυνση των στοιχείων του πληθωρισμού, αλλά ταυτόχρονα και την πεποίθηση της αγοράς ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ως ένα είδος μικτών μηνυμάτων και απορρίπτει μια πρόσφατη αναφορά της Standard Chartered ότι το Βitcoin θα φτάσει τα 120.000 δολάρια μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

«Για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, όλα αυτά πιθανότατα σημαίνουν συνέχιση της διαπραγμάτευσης σε εύρος γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα. Το Bitcoin φαίνεται να διατηρείται αρκετά κοντά στα 30.000 δολάρια αυτή τη στιγμή, κάτι που είναι σχεδόν 100% αύξηση από τον Ιανουάριο όταν ξεκίνησε το έτος στα 16.540 δολάρια.

Υπάρχουν λίγα περιουσιακά στοιχεία που αποδίδουν τόσο καλά σε μια bear market και οι έμπειροι έμποροι πιθανότατα θα τα έχουν πάει καλά στο BTC φέτος», επεσήμανε.

Ανεξάρτητα από το εάν η πρόβλεψη της Standard Chartered είναι σωστή ή όχι, ο Frost βλέπει μια ανοδική αγορά στον ορίζοντα για το 2024.

«Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση παραμένει ότι η κρυπτογράφηση θα εισέλθει στην επόμενη ανοδική της αγορά το 2024 μετά από μια περίοδο συνεχούς ενοποίησης φέτος και, πίσω από κλειστές πόρτες, η τεράστια καινοτομία ανοίγει το δρόμο για το επόμενο κύμα υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων», καταλήγει.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin είναι μόλις 600 δισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει αυξηθεί στο 50% στο CMC.

Συνολικά, η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτογράφησης παραμένει σχετικά σταθερή σε περίπου 1,190 τρισεκατομμύριο δολάρια στο CMC.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin ενισχύεται 1,60% στα 30.922,50 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 1,36% στα 1.894,74 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ενισχύεται 0,90% στα 22,35 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει κέρδη 0,55% στο 0,29347400 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 2,11% στα 5,26 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,43% στο 0,06528754 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 0,03% στο 0,00000754 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

κρυπτονόμισμακρυπτονομίσματαBitcoinethereum
Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-stin-agora-kryptonomismaton-me-to-vlemma-stis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα