Μητσοτάκης-Ερντογάν: Συμφωνία για Οικοδόμηση Εμπιστοσύνης- O «on camera» διάλογος

Σχεδόν μία ώρα διήρκησε, όπως εξαρχής ήταν προγραμματισμένο, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν μία πρώτη στιγμή μπροστά στις κάμερες πριν συνεχίσουν την κατ' ιδίαν συνάντησή τους. Σημειώνεται πως ήταν και οι δύο ευδιάθετοι.

Την ώρα των φωτογραφίσεων μπροστά στις κάμερες είχαν τον εξής διάλογο:

Ερντογάν: Έχουμε μια νέα

κυβέρνηση, πρωθυπουργέ, άρα έχουμε εδώ μια νέα ομάδα.
Μητσοτάκης: Όπως και εμείς. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι οι υπουργοί μας έχουν ήδη συναντηθεί και ξεκίνησαν μια καλή επαφή.

Προηγήθηκε συνομιλία Δένδια με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ. Το βασικό θέμα που συζήτησαν είναι η συνάντησης για δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

{https://twitter.com/NikosDendias/status/1679056461358309376}

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν έγινε σε καλό κλίμα και η συζήτηση ήταν ειλικρινής.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν το πλαίσιο για τη συνέχεια από εδώ και πέρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναμένεται να επεξηγήσει τον «οδικό χάρτη» στις δηλώσεις του αν και ήδη έχει δοθεί το στίγμα από τη συνάντηση Δένδια-Γκιουλέρ με την επαναδρομολόγηση των ΜΟΕ.

Είχε επίσης προηγηθεί συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν, στην οποία παρόντες ήταν από ελληνικής πλευράς είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (Υφ. Εξωτερικών), η Αριστοτελία Πελώνη, η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος.ΜητσοτακηςΕρντογάν
Keywords
Τυχαία Θέματα