Η Αχτσιόγλου επίσημα υποψήφια στον ΣΥΡΙΖΑ: Η δήλωσή της

Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/7) από το Ωδείο Αθηνών η Έφη Αχτσιόγλου.

Στη δήλωση με την οποία ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της, η κα. Αχτσιόγλου έκανε έναν μικρό απολογισμό της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια,

με τιμητικές αναφορές προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Όσο για το τι συνέβη μετά το 2019 τόνισε ότι "από κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς επιλέξαμε να εκφράσουμε τους προοδευτικούς πολίτες. Κάναμε το πρώτο βήμα, χρειάζονται, όμως, πολύ περισσότερα.

Χρειάζεται μία νέα σύνθεση για να διαμορφώσουμε μία νέα κοινή ταυτότητα", σημείωσε.

«Οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά και με υπομονή. Η υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο το κόμμα. Αφορά την Ελλάδα, την κοινωνία, την αριστερά, τα κινήματα της νέας εποχής. Στόχος μας είναι το κοινωνικό ζήτημα να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη», είπε αρχικά στο μήνυμά της η Έφη Αχτσιόγλου.

Όσο για το ιδεολογικό στίγμα της υποψηφιότητάς της είπε πως "δεν υπάρχει δίλημμα αν θα πάμε προς την Αριστερά ή προς το Κέντρο. Είμαστε με τους πολλούς και με το δίκιο. Να γίνουμε σήμερα η άξια αντιπολίτευση ώστε αύριο να γίνουμε ξανά κυβέρνηση".

"Υπάρχει απογοήτευση αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες. Πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε", υπογράμμισε κλείνοντας τη δήλωσή της.

Θυμίζουμε πως η Έφη Αχτσιόγλου είναι το πρώτο πρόσωπο που δηλώνει επίσημα πως επιθυμεί να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να ακολουθήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και ο Νίκος Παππάς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου στηρίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος.

Ο Ανδρέας Μπελεγρής (συνεργάτης έως πρότινος της Πόπης Τσαπανίδου και του Νάσου Ηλιόπουλου) θα είναι υπεύθυνος επικοινωνίας της κας. Αχτσιόγλου στο δρόμο προς τις διαδικασίες ανάδειξης της νέας ηγεσίας.

ΣΥΡΙΖΑΑχτσιόγλουΥποψήφιαΑΡΧΗΓΟΣΤσίπραςηγεσία
Keywords
Τυχαία Θέματα