Γ. Παπανδρέου: "Πρόκειται για μία νέα καλύτερη συμφωνία της 21ης Ιουλίου"

"Επίτευγμα όλων των Ελλήνων" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, σχετικά με την απομείωση του ελληνικού χρέους.
"Εχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μ ία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις".

Ο
πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ως μία νέα "καλύτερη" συμφωνία 21ης Ιουλίου. "Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεοινεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της".

Την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά 100 δισ. ευρώ με εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο 50% εξέφρασαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπεϊ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο κ. Ρομπεϊ υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή θα διασφαλίσει το στόχο να καταστεί βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας στο 120% έως το 2020. Σε ό,τι αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να οριστικοποιηθεί έως το τέλους του 2011.
Keywords
Τυχαία Θέματα