Επιτροπεία στην Αθήνα μέχρι να... αποδώσει το πρόγραμμα

Στενή παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος θέλουν οι Ευρωπαίοι. Τι περιλαμβάνει το προσχέδιο

Τελικά παρά τις ενστάσεις της Γαλλίας, η Γερμανία κατάφερε να περάσει την πρόταση της για Μόνιμη Επιτροπεία στην Αθήνα που θα αναλάβει την στενή παρακολούθηση της πλήρους εφαρμογής ελληνικού προγράμματος μέχρι αυτό να αρχίσει να... αποδίδει.

Με βάση το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που έχει διαρρεύσει, προβλέπεται

μεταξύ άλλων «ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος», σε ουσιαστική αντικατάσταση των τριμηνιαίων αξιολογήσεων της Τρόικας. Πρόκειται δηλαδή για μια δικαίωση των γερμανικών απαιτήσεων καθώς μόλις προ ημερών η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε τονίσει πως ένα από μείζονα προβλήματα των Ευρωπαίων ηγετών στην παρακολούθηση της διαχείρισης του ελληνικού χρέους ήταν η έλλειψη επαρκούς και έγκαιρης ενημέρωσης από την Τρόικα που κατάρτιζε εκθέσεις ανά τρίμηνο.

Παράλληλα, στο κείμενο των συμπερασμάτων γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα να ενταθούν προσπάθειες για τη διασφάλιση της ανάπτυξης, και την ενίσχυση των δράσεων για την αποκατάσταση των θέσεων εργασίας.

Οι Ευρωπαίοι θα δεσμευτούν για μεγαλύτερες προσπάθειες αναφορικά με τη μείωση του χρέους προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα