Ανδρουλάκης: Οι…δορυφόροι Μητσοτάκη δεν θα αποτρέψουν τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ

Πυρά κατά της Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μέσα από την συχνότητα του One Channel.

Απαντώντας αρχικά στη δήλωση της Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία πρόσφατα εντάχθηκε στη ΝΔ, και είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ασκεί αντιπολίτευση της δεκαετίας του ’80, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Θα σας διηγηθώ μια ιστορία και ας βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του. Το καλοκαίρι του 2022 αρχές Ιουλίου η κα Χριστοφιλοπούλου, είπε σε μένα ότι δεν θέλει να ξανακατέβει στις εκλογές καθώς της είχε προτείνει ο κ. Μητσοτάκης θέλει να την βάλει στη θέση του κ. Μενουδάκου, πρόεδρος στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αυτό στη γιορτή της Δημοκρατίας, τον Ιούλιο στο προεδρικό μέγαρο, μου το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Μου είπε «γιατί δεν δέχεσαι;» γιατί απαιτούνται 3/5. Όμως για καλή μου τύχη και για κακή τύχη του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Χριστοφιλοπούλου, είχα μάθει πριν μερικές ημέρες από το ευρωκοινοβούλιο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου από το Predator. Ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αντικαταστήσει τον κ. Μενουδάκο και ήθελε να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο που ούτε θα το χρεώνονταν η ΝΔ, αλλά θα να μπορεί να του κάνει και την δουλίτσα του» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Κάποιοι άνθρωποι επιτέλους να μην προκαλούν την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη μας. Έχει το δικαίωμα να πάει στη ΝΔ. Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάνει άλλοθι ενώ το έχει κάνει ήδη από το καλοκαίρι του 2022», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όσον αφορά την ίδρυση κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «Δεν είναι πρώτη φορά που κάνει κόμμα οκ. Λοβέρδος» ενώ προέβη σε ένα γενικότερο σχόλιο: «Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ από το να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές».

Πιθανό το όχι στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ανοιχτό άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το προωθούμενο από τη ΝΔ νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε μάλιστα, δυο προϋποθέσεις που αφορούν στην ανάγκη να υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια και ακαδημαϊκά κριτήρια. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι παράνομες οι καταλήψεις στις σχολές των ΑΕΙ, εφόσον ο σύλλογος των φοιτητών τις αποφάσισε με πλειοψηφία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταφέρθηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί παραλλήλισε φοιτητές που κάνουν κινητοποιήσεις και καταλήψεις με «ληστές» και άσκησε έντονη κριτική στα ΜΜΕ που δεν ανέδειξαν το θέμα. «Όλα έχουν ένα όριο», τόνισε. «Πρώτος εγώ λέω ότι δεν πρέπει να γίνονται καταλήψεις αλλά όχι να γίνεται ταύτιση με ''ληστές''», σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έκανε την πανεπιστημιακή αστυνομία, σε αντίστιξη με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που για φύλαξη ΑΕΙ με εταιρεία σεκιούριτι και στα εργαστήρια κάμερες. Μάλιστα, σχετικά με τις κυβερνητικές αναφορές περί παράνομων καταλήψεων τόνισε ότι «αν ο σύλλογος φοιτητών αποφασίσει με πλειοψηφία την κατάληψη, αυτή δεν είναι παράνομη».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων. «Δεν είναι κακό να γίνουν με γεωγραφικά αλλά και με ακαδημαϊκά κριτήρια. (…) Θα βοηθήσει στον ευγενή ανταγωνισμό . (…) Προτεραιότητα στα δημόσια».

#Νίκος_Ανδρουλάκης #ΑΝΔΡΕΑΣ_ΛΟΒΕΡΔΟΣ #Εύη_Χριστοφιλοπούλου #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ #ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ_ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
androulakis-oidoryforoi-mitsotaki-den-tha-apotrepsoun-ti-dynamiki-tou-pasok.htm
Τυχαία Θέματα